22.5.2018

Preview: „Vieme o čo hráme“

V stredu 23. mája 2018 o 17:30, odohrá Ružomberok na pôde domáceho Trenčína zápas prvého kola play-off o účasť v Európskej lige. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ružomberčania v poslednom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy privítali na svojom trávniku Dunajskú Stredu. Tímu zo Žitného ostrova podľahli 0:4. Bol to zápas s nevydareným výsledkom. Po zápase sme neboli spokojní a samozrejme tá prehra bola nepríjemná,“ spomenul si na nelichotivú domácu prehru hlavný lodivod tímu spod Čebraťa.

Keďže Slovan Bratislava na záver doma zvíťazil nad Žilinou 3:2 a umiestnil sa v prvej trojke, o poslednej miestenke do Európskej ligy rozhodne play-off. V stredajšom semifinále bude hrať Žilina s Nitrou a Ruža sa predstaví v Trenčíne. Obidve kolá sa hrajú na jedno stretnutie, pričom výhodu domáceho prostredia má vždy tím s lepším tabuľkovým postavením. Ak sa nerozhodne v riadnej hracej dobe, nasledovať bude predĺženie 2x15 minút a pokiaľ bude remíza aj naďalej, prídu na rad pokutové kopy. Je to prvý zápas o Európsku ligu, čiže vieme o čo hráme a spravíme maximum preto, aby sme si sezónu ešte o pár dní predĺžili,“ povedal Norbert Hrnčár.

Ak Liptáci uspejú pod hradom Matúša Čáka, v nedeľnom druhom kole budú súperiť s úspešnejším zo zápasu Žilina – Nitra. Ruža má v tejto sezóne s Trenčínom bilanciu jedna remíza 3:3, dve víťazstvá so zhodným výsledkom 2:1 a jedna prehra v pomere 1:3. Ktorí hráči nebudú v stredu trénerovi k dispozícii? Dominik Kružliak a Ján Maslo. Ešte sú dvaja-traja hráči, ktorí majú zdravotné problémy, ale to uvidíme až v deň zápasu a podľa toho sa rozhodneme o ich použiteľnosti,“ priblížil šéf ružomberského realizačného tímu.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK