8.10.2018

Futbal v meste zavítal do Ružomberka

V nedeľu 7. októbra 2018 sa na parkovisku pri nákupnom centre STOP SHOP v Ružomberku uskutočnil nový projekt našej ligy Futbal v meste, ktorého cieľom je dostať najpopulárnejší kolektívny šport na svete bližšie k ľuďom a postupne navštívi mestá všetkých účastníkov Fortuna ligy.

Úvod podujatia patril detskému turnaju, ktorého víťazom sa stal tím FC Ruža a postúpil na celoslovenské finále do Popradu. Mladých futbalistov prišli pozrieť aj hráči A mužstva Ján Maslo, Yani Urdinov a Ismar Tandir. Zástupcovia seniorského tímu rozdávali autogramy, všetci zúčastnení sa s nimi mohli odfotiť a taktiež si aj zahrali s víťazným tímom mládežníckeho turnaja. Podľa mňa výborná akcia, výborne zorganizované, takže hodnotím to veľmi pozitívne,“ pochválil akciu obranca Ján Maslo.

Zámerom projektu je vrátiť futbal na ulicu, kde vznikol a práve na ulici prvýkrát kopne do lopty väčšina budúcich futbalistov. Mal také začiatky aj stabilný člen našich zadných radov? V podstate tiež. Futbal sme hrávali kde sa dalo. Či na ihrisku, či niekde na ulici, takže veľmi podobné,“ zaspomínal si na detstvo futbalista obliekajúci dres s číslom tri.
Výsledky detského turnaja:

Akciu si pochvaľoval aj Yani Urdinov. Je to skvelé pre chlapcov, pre fanúšikov aj pre nás. Je dobré pre klub, že sa všetci viac zblížime a na zápasoch budeme mať ešte viac fanúšikov,“ povedal 27-ročný hráč tímu spod Čebraťa.

V exhibičnom súboji, kde si mladí hráči mohli zahrať proti svojím idolom vyrovnával Yani Urdinov na konečných 1:1 a nemýlil sa ani pri pokutovom kope. Na jedenástky vyhrali zástupcovia nášho A mužstva. Aj tomuto hráčovi pripomenul futbal na betónovej ploche jeho začiatky. Každý začína na ulici, potom ide do nejakého klubu a vyrastie z neho hráč,“ dodal Yani Urdinov.

Výsledky základnej časti turnaja dospelých:

Ružomberských futbalistov následne ešte vyzval ambasádor našej ligy Marek Sapara so svojím tímom. Aj v tomto súboji Yani Urdinov vyrovnával na 1:1 a napokon rozhodol o triumfe A mužstva nad výberom SAPARA TEAM úspešnou realizáciou pokutového kopu. Podstatnejšia ako všetko ostatné bola v nedeľu výborná nálada a splnenie zámeru projektu. Pre malé deti je to motivácia do budúcna. Stretnú sa so svojimi idolmi, ktorých vidia na zápasoch a nemajú možnosť sa s nimi niekde stretnúť osobne. Takže tieto akcie dávajú takúto možnosť a pre nich je to len motivácia do budúcna, aby zostali pri futbal a som veľmi rád, že môžem byť ambasádorom takejto akcie,“ pochválil podujatie Marek Sapara.

Aj ružomberskému kapitánovi z majstrovskej sezóny pripomenuli súboje na betónovej ploche prvé dotyky s loptou. Samozrejme nebolo to takto organizovane, vtedy neexistovali takéto akcie, ale presne na betóne, na ceste pred domom sme si postavili nejaké obyčajné, provizórne brány a hral sa futbal. Som rád, že sa futbal vracia do mesta. Musí to byť trošku organizovanejšie, pretože už je na cestách viac áut a bolo by to už nebezpečné. Som rád, že sa to vracia a deti začíname lákať prostredníctvom takýchto akcií,“ dodal Marek Sapara.

V základnej časti následného turnaja dospelých si SAPARA TEAM vybojoval finálovú miestenku, no keďže išlo o výber jedného z ambasádorov súťaže, vo finálovom súboji o účasť na celoslovenskom finále si zahrali tímy umiestnené na ďalších pozíciách. Prítomní diváci mohli byť pri tomto súboji spokojní, pretože videli veľmi dramatický duel medzi družstvami LOKOMOTIV a ZOHRATÁ PARTIA. Po riadnej hracej dobe platil rovnovážny stav 2:2 a tak prišlo na rad predĺženie hrané spôsobom jeden na jedného. V ňom strelil víťazný gól hráč ZOHRATEJ PARTIE a tak sa so svojimi spoluhráčmi predstaví v celoslovenskom finále v Poprade.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK