25.10.2020

Martin Regáli: „Verím, že na tejto vlne zostaneme čo najdlhšie“

O sobotnom víťazstve nad Žilinou 2:1 rozhodol v nadstavenom čase Martin Regáli, ktorý ihneď po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov.

Už v prvom polčase mali viac príležitostí Ružomberčania, no gól padol na opačnej strane ihriska, keď sa v 20. minúte po rohovom kope hlavou presadil Dawid Kurminovski. Napriek viacerým nádejným situáciám sa Liptákom do konca úvodného dejstva nepodarilo vyrovnať. Myslím, že to bol v prvom polčase vyrovnaný zápas. Žilina sa ujala vedenia. Druhý polčas bol jasne v našej réžii a myslím, že sme zaslúžene otočili tento zápas,“ v krátkosti zhrnul duel ofenzívny hráč tímu spod Čebraťa.

V druhom polčase Ružomberok stupňoval svoj tlak, vytváral si šance, ale gól dlho neprichádzal. V 57. minúte tréner Ján Haspra zareagoval na situáciu dvojitým striedaním, keď prišli do hry Martin Regáli a Peter Ďungel. Pán tréner ma ako útočníka posiela na ihrisko s tými istými pokynmi, aby som rozbehal obranu, dostal ich pod tlak, aby som dal gól, vytvoril šance. Takže verím, že som to splnil a že budem dostávať čoraz viac herného času,“ ozrejmil Martin Regáli.

Zaslúžená odmena za nepretržitú ofenzívu prišla v 82. minúte, keď Matej Kochan vyrovnal po priamom kope Tihomira Kostadinova na 1:1. Ružomberčania sa s bodom neuspokojili a naďalej okupovali útočnú polovicu trávnika. Aktívna hra sa im vyplatila a na začiatku nadstaveného času rozhodol Martin Regáli veľmi peknou strelou do horného rohu žilinskej svätyne o výhre 2:1. Som veľmi vďačný za tento gól. Veľmi som ho potreboval a mužstvo tak isto. Sme radi, že sme vyhrali. Takže veľká spokojnosť,“ spomenul si na rozhodujúci moment autor víťazného gólu.

Mužstvo spod Čebraťa nemalo dobrý vstup do sezóny. V posledných kolách však ťahá sériu troch ligových výhier v rade. So šestnástimi bodmi sa posunulo na piatu pozíciu a rovnaký počet bodov má aj štvrtá Trnava a tretia Žilina. Začiatok nebol ideálny. Mám pocit, že opäť sme sa potrebovali trocha chytiť. Myslím, že teraz to ide a verím, že na tejto vlne zostaneme čo najdlhšie,“ povedal Martin Regáli.

Na víťaznej sérii je taktiež zaujímavé, že v posledných dvoch zápasoch Ruža otočila skóre v záverečných minútach. Svedčí to o kondičnej pripravenosti mužstva? Tréner je špecialista na kondičnú prípravu, ako to sám o sebe vraví. Potom sa nám to vracia v zápasoch,“ pochválil futbalista obliekajúci dres s číslom deväť šéfa ružomberského realizačného tímu Jána Haspru.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK