20.8.2021

Preview: V sobotu doma privítame Spartak Trnava

V sobotu 21. augusta 2021 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas piateho kola Fortuna ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža sa v minulom kole predstavila v Trenčíne, kde remizovala 1:1, keď v 38. minúte strelil z priameho kopu vyrovnávajúci gól Adam Brenkus. Na jednej strane prevládala spokojnosť s herným prejavom a bod z Trenčína by pred vzájomným duelom bral zrejme každý. Po stretnutí sa ale remíza málila, pretože Ružomberčania si v druhom dejstve vypracovali viaceré príležitosti na dokonanie obratu. Zápas nám vyšiel v skutku tak, že sme boli spokojní s tým, že sa v ňom vyskytovali prvky, ktoré trénujeme a v tomto zápase ich bolo vidieť. Škoda, že sme nepremenili šance v druhom polčase a nešli sme z Trenčína s trojbodovým ziskom,“ zhodnotil tréner predchádzajúci súboj.

Mužstvo spod Čebraťa doteraz získalo päť bodov a nachádza sa na priebežnej šiestej pozícii, pričom ešte stále má k dobru odložené domáce stretnutie so Slovanom Bratislava. V sobotu privíta na svojom štadióne trnavský Spartak. Hostia z Trnavy sa v aktuálnom ročníku Európskej konferenčnej ligy UEFA prebojovali do tretieho predkola, kde ich napokon vyradil izraelský klub Maccabi Tel Aviv. Vo Fortuna lige sa s deviatimi bodmi nachádzajú na čele neúplnej tabuľky po štvrtom kole. Trnava je kvalitné mužstvo. Snažili sme sa na nich dobre pripraviť. Vo svojom mužstve majú veľmi dobrých hráčov na kraji ihriska. Dúfam, že sme sa na nich dobre pripravili. Chceme ich zaskočiť našou aktívnou hrou,“ predostrel plány Peter Struhár.

Trnava pred týždňom zaujala športovú verejnosť príchodom bývalého reprezentačného kapitána Martina Škrtela. Obranca so skúsenosťami z klubov Zenit Petrohrad, Liverpool FC, Fenerbahce Istanbul a Istanbul Basaksehir FK momentálne začína trénovať a ešte nie je isté, kedy si pripíše prvý štart v červeno-čiernom drese. Veľa sa o tom popísalo. Verím, že pre klub, vedenie, fanúšikov, takisto pre hráčov na celom Slovensku je to pozitívny aspekt. Škoda, že u nás nemôže hrať, lebo by prišlo viac divákov, takisto naši mladí hráči by si mohli skúsiť hrať proti veľmi dobrému futbalistovi a bola by to takisto motivácia pre nich. Ako to ovplyvní Trnavu uvidíme v ďalších kolách, ale po príchode takého hráča do ich mužstva budú ich sila a aj ambície vyššie,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Informácie o možnostiach vstupu na štadión nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia bude k dispozícii na VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK