7.10.2023

Samuel Lavrinčík s prvým gólom v ružomberskom drese

Na domácom víťazstve 2:0 nad Zlatými Moravcami sa výraznou mierou podieľal Samuel Lavrinčík, ktorý si pripísal gól aj asistenciu.

Ruža otvorila skóre v 9. minúte, kedy Adam Tučný využil prihrávku Samuela Lavrinčíka. Napriek viacerým ďalším šanciam Liptákov, ako aj dvom príležitostiam hostí, sa do konca polčasu na tomto výsledku nič nezmenilo. „Vedeli sme, že doma potrebujeme vyhrať a tie tri body sú najdôležitejšie. To sa nám podarilo. Myslím si, že od začiatku sme to mali viac-menej pod kontrolou,“ povedal stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Takmer ihneď po zmene strán sa strela Adama Tučného odrazila od obrancu pred Samuela Lavrinčíka, ten v šanci nespanikáril a zvýšil domáci náskok na 2:0. Pre futbalistu, ktorý prišiel do Ružomberka pred aktuálnou sezónou, to bol prvý gól v novom pôsobisku. Myslím, že okrem gólu som mal aj prvú asistenciu. Takže samozrejme sa z toho veľmi teším. Najdôležitejšie sú tri body, ale poteší aj to,“ spokojne konštatoval Samuel Lavrinčík a s úsmevom na tvári dodal: „Vždy to poteší. Nie som hrotový strelec, že by som dával veľa gólov a taká zaujímavosť, dal som v lige tuším tri góly. Všetky Zlatým Moravciam. Takže bodaj by sme s nimi hrali každý víkend.“

Ďalší priebeh duelu priniesol neuznaný gól Štefana Gereca pre tesný ofsajd a v závere dve veľmi nebezpečné hlavičky hostí. V platnosti už zostal výsledok 2:0 a tak Ruža si pred reprezentačnou prestávkou pripísala dôležité tri body, ktoré Liptáci už nevyhnutne potrebovali. Aktuálne majú na svojom konte trinásť bodov a patrí im priebežná ôsma priečka. „Samozrejme chceli by sme mať viac bodov, ale pred týmto zápasom sme si povedali, že sa pred reprezentačnou pauzou naladíme víťazstvom. Tak sa aj stalo, takže teraz bude lepšia pohoda v tíme,“ zamyslel sa futbalista obliekajúci dres s číslom jedenásť.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK