11.2.2024

Samuel Lavrinčík: „Musíme sa pozerať na seba a zbierať body“

Ružomberok vstúpil do jarnej časti Niké ligy výhrou nad Spartakom Trnava 1:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity Samuel Lavrinčík, ktorý gólom rozhodol o víťazstve.

Liptáci postavili svoju hru na skalopevnej obrane. Súper sa napriek aktívnej hre nedostával do väčších príležitostí. Prvýkrát pohrozil v 14. minúte Erik Daniel, keď mieril spoza šestnástky tesne vedľa. Splnilo to účel. Tri body sú doma. Vychádzali sme z našej kvalitnej defenzívy. Opäť sme vedeli, že ak to ubránime, príde nejaká šanca. Premenili sme ju ako prví a potom sme to už nepustili. Takže za nás určite spokojnosť,“ zhodnotil hráč obliekajúci dres s číslom jedenásť.

Desať minút po úvodnej šanci hostí išli do vedenia domáci. Vedeli sme, že nebude veľa šancí. Možno sme dúfali, že trošku viac, ale nakoniec to stačilo. Bola to úplne presne akcia z tréningu. V strede som mal veľa miesta. Videl som otvorený priestor. Nabehol som tam. „Hlaďas“ mi to tam pekne naslepo posunul. Potom som sa sústredil, aby som to uložil a tak sa to aj stalo,“ opísal Samuel Lavrinčík svoj gól.

Po tomto momente opäť mieril spoza šestnástky tesne vedľa Erik Daniel a strelu Jána Bernáta zneškodnil Tomáš Frühwald. Po zmene strán nastali pred ružomberskou bránou skrumáže, ktoré Liptáci ustáli. Vytvorili si aj niekoľko nádejných protiútokov, no strele Olivera Luterána chýbala razancia a pokusu Martina Boďu viac presnosti. Myslím si, že máme kvalitnú obranu. Traja stopéri, brankár, ale myslím, že aj celý tím dobre bránime. Vychádza to z tréningu a potom tá nadstavba. Ešte musíme byť lepší smerom dopredu,“ zamyslel sa ružomberský stredopoliar.

Úvodný duel v jarnej časti sa skončil výhrou 1:0 a Samuel Lavrinčík je momentálne v tejto chvíli so štyrmi presnými zásahmi najlepším strelcom mužstva v prebiehajúcom ročníku Niké ligy, keď sa osamostatnil pred Kristófom Domonkosom, Štefanom Gerecom a Martinom Chrienom, ktorí majú na konte tri góly. Možno ten rozbeh bol pomalší, ale máme za sebou aj dobrú prípravu. Dúfam, že to tak bude aj pokračovať,“ povedal Samuel Lavrinčík.

Ruža má aktuálne v tabuľke dvadsaťpäť bodov, no po sobotných výsledkoch z ostatných štadiónov zostala strata na prvú šestku naďalej sedembodová. To už neovplyvníme. My sa musíme pozerať na seba a zbierať body či už v hornej alebo dolnej šestke,“ vyjadril sa 22-ročný futbalista k súčasnému pohľadu na tabuľku.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK