16.2.2024

Preview: Cestujeme na východ Slovenska

V sobotu 17. februára 2024 o 15:00 odohrá Ružomberok v Michalovciach zápas dvadsiateho kola Niké ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža vstúpila do jarnej časti domácou výhrou nad Spartakom Trnava 1:0, ktorú zariadil jediným gólom v súboji Samuel Lavrinčík. Mužstvo spod Čebraťa tak potvrdilo, že s týmto súperom sa mu už istý čas darí. Naposledy totiž Ružomberčania prehrali s Trnavou v sezóne 2020/21. Samozrejme pre mňa to bol nový súper. Históriou som sa vôbec nezaoberal. Pre nás je povzbudzujúce, že sme po príprave, ktorej sme venovali kus energie, dobre vstúpili do sezóny. Ale týmto to nekončí. Nie je to o jednom zápase. Musíme na to nadväzovať, zlepšovať sa, byť náročnejší. V sobotu nás čaká ďalší krok, kde to musíme potvrdiť a ukázať,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Liptáci majú momentálne na svojom konte 25 bodov, patrí im ôsma pozícia a od deviatej Skalice ich delia štyri body. Naopak, na siedmu Podbrezovú, šiestu Dunajskú Stredu, piaty Trenčín aj štvrtú Banskú Bystricu naďalej strácajú sedem bodov. V sobotu cestujú na východ Slovenska, kde si zmerajú sily s domácim MFK Zemplín Michalovce. Tento tím doteraz vybojoval šesť bodov a nachádza sa v ligovej tabuľke na predposlednom jedenástom mieste.

Zemplínčania stále čakajú na prvé jarné víťazstvo, no výstrahou pre Ružomberčanov musí byť, že jeden zo šiestich bodov získalo družstvo vedené niekdajším ružomberským trénerom Petrom Struhárom v jeseni pod Čebraťom za bezgólovú remízu 0:0. „Znova je to podobný prípad ako pred Trnavou. Je nejaká šnúra, nejaká história, ale pre mňa je každý zápas iný a nový. Musíme to samozrejme brať do úvahy, ale nie je to pre nás ústredná téma. Ideme sa pripraviť na súpera. Nemôžeme nič podceniť a taktiež sa musíme pripraviť na to, ako ho budeme chcieť prekonávať počas zápasu. Musíme byť koncentrovaní, zodpovední a chcieť nadviazať na predchádzajúce výsledky,“ odhodlane povedal Ondřej Smetana.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK