1.3.2024

Preview: Základnú časť uzavrieme doma s Podbrezovou

V sobotu 2. marca 2024 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas dvadsiateho druhého kola Niké ligy s Podbrezovou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Liptáci sa pred posledným kolom základnej časti Niké ligy naladili tým najlepším možným spôsobom – stredajším víťazstvom 1:0 v Dunajskej Strede, znamenajúcim postup do semifinále Slovnaft Cupu. O všetkom rozhodol v 73. minúte gól Martina Chriena. Postup môžeme hodnotiť len pozitívne. Stálo nás to veľa síl. Súper mal veľmi dobré pasáže a my sme si ten zápas museli odpracovať. Museli sme byť na sto percent organizovaní v defenzíve a aj tak sme im nechali pár okien. Inak ako pozitívne to nemôžeme brať. Aj keď sme sebakritickí a uvedomujeme si chyby, na ktorých pracujeme, tak je to postup do semifinále a to sa nedeje každú sezónu,“ zhodnotil tréner pohárový duel.

Po postupe ale nebol čas na oslavy, pretože už v sobotu pokračuje Niké liga posledným kolom základnej časti. Ružomberok sa pred rozdelením súťaže na dve šesťčlenné skupiny nachádza so ziskom tridsaťjeden bodov na ôsmom mieste, pričom stráca dva body na siedmy Trenčín aj šiestu Banskú Bystricu. Na prienik do nadstavbovej skupiny o titul tak potrebuje nielen svoje víťazstvo, ale aj zakopnutie týchto dvoch mužstiev. Kompletné analýzy možných scenárov nájdete TU. So základnou časťou sa Ruža rozlúči domácim súbojom s Podbrezovou, ktorej s tridsaťštyri bodmi patrí piata pozícia.

Bez ohľadu na to, či by trojbodový zápis stačil na preniknutie do prvej šestky, Liptáci budú chcieť spraviť všetko pre pokračovanie víťaznej série. Do každého zápasu ideme s tým, že chceme tri body. Či je to na Slovane, či je to kdekoľvek, je to jednoznačný cieľ. Každý hrá futbal preto, aby zbieral body. Priznám sa, že od začiatku sa veľmi nepozerám na tabuľku, pretože naše nastavenie je také, že na to, aby sme vôbec o niečom mohli premýšľať, potrebovali sme bodovať v každom zápase. Takže uvidíme v sobotu. Veríme, lebo vždy sa musí dúfať a veriť, inak to nemá zmysel. Keď človek niečomu neverí, tak sa tie veci ani nestávajú. Musíme byť nastavení a vedieť, že na to máme a keď tomu budeme veriť, tak sa to môže stať,“ skonštatoval Ondřej Smetana.

S Podbrezovou sa mužstvo spod Čebraťa stretlo v tejto sezóne zatiaľ jedenkrát a na súboj jedenásteho kola na Horehroní nemá dobré spomienky. Ružomberčania vtedy podľahli svojmu súperovi vysokým rozdielom 0:5 a tak mu v sobotu majú čo vracať. Myslím si, že je to pre chlapcov obrovská motivácia. Ten zápas si musia pamätať a malo by nám to uľahčiťmotivačnú stránku,“ odhodlane povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Pozvánku na domáci súboj s Podbrezovou nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK