7.3.2024

Preview: Nadstavbu odštartujeme doma s úradujúcim majstrom

V piatok 8. marca 2024 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas prvého kola nadstavbovej časti Niké ligy skupiny o titul so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ružomberčania majú za sebou priam neuveriteľný záver základnej časti, keď doma zdolali gólmi Martina Chriena a Alexandra Seleckého hostí z Podbrezovej 2:1 a keďže stretnutia Trenčína aj Banskej Bystrice sa skončili remízami, tešili sa z prieniku do nadstavbovej skupiny o titul. Podarilo sa tak dokázať to, o čom sa mnohí báli vôbec hovoriť nahlas. „V tíme sme sa o tom moc nerozprávali, skôr sme na tom pracovali ako na tréningu, tak aj na ihrisku. Podarilo sa nám spraviť emotívny zážitok pre ľudí s nábojom, napätím a drámou, čo nebýva každý zápas. Myslím si, že to patrí k športu a robí sa to preto aby ľudia chodili. Musel to byť zážitok pre divákov. Škoda, že ich neprišlo viac,“ spokojne konštatoval tréner.

Ružomberok má na svojom konte 34 bodov a patrí mu na začiatku nadstavbovej časti šiesta pozícia, pričom má rovnaký počet bodov ako piata Podbrezová. Neobáva sa hlavný lodivod, že po náročnom boji o prvú šestku, ktorý si vyžadoval obrovské fyzické aj psychické vypätie, príde na rad útlm? „Je super, že príde Slovan, že nás to hneď vrátilo na zem. Myslím si, že chlapci si to uvedomili sami minulý týždeň, keď sme po Zlatých Moravciach išli do Dunajskej Stredy a hneď o tri dni sme doma hrali zápas sezóny s Podbrezovou. Pripravili sa na to, boli koncentrovaní. Takže si myslím, že si ukázali aká je cesta, čo pre to musia spraviť a že si to uvedomujú. Z tohto pohľadu by to pre nás malo byť jednoduchšie,“ pochválil Ondřej Smetana svojich zverencov.

Mužstvo spod Čebraťa vstúpi do nadstavbovej časti Niké ligy už v piatok o 17:30, kedy na svojom štadióne privíta úradujúceho majstra Slovan Bratislava. Klub z hlavného mesta zatiaľ neohrozene kráča za opätovnou obhajobou majstrovského titulu. So ziskom 57 bodov je na prvom mieste a od druhej Žiliny ho delí priepastných šestnásť bodov. Liptáci už ale v tejto sezóne ukázali, že vedia tomuto súperovi vzdorovať. Doma mu podľahli tesne 1:2 a na jeho trávniku remizovali 2:2, pričom dvakrát viedli. „Pre chlapcov aj pre nás nie je väčšia motivácia ako zdolať tím, o ktorom sa píše akú má šnúru, že sa nad ním nedá vyhrať, že má vlastnú súťaž. Nie je nič lepšie, ako sa pripravovať na takého súpera,“ odhodlane povedal šéf ružomberského realizačného tímu, ktorý bude mať v piatok k dispozícii všetkých hráčov.

Domáci súboj budú sprevádzať viaceré aktivity, ktoré sme pripravili pre fanúšikov v spolupráci s naším generálnym partnerom Niké, ako aj s partnerom spoločnosťou Tauris. Zároveň ak návšteva presiahne 2 000 divákov, dostanú naše mladé nádeje z Fondu pre budúcnosť športu od Niké 2 000 €. Viac informácií o spomínaných aktivitách nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK