28.3.2024

Preview: V piatok doma privítame Dunajskú Stredu

V piatok 29. marca 2024 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas tretieho kola nadstavbovej časti Niké ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Pred reprezentačnou prestávkou vyhrali Liptáci v Podbrezovej gólmi Jana Hladíka a Martina Boďu 2:0. Ružomberský lodivod v tomto meraní síl nemohol kvôli trom žltým kartám v doterajšom priebehu súťaže viesť mužstvo z lavičky. „Bolo to iné a bolo to pre mňa niečo nové sledovať ligový zápas z tribúny, ale vďaka komunikácii s trénermi bol prenos mojich myšlienok jednoduchý. Vo finále som v tom nevidel nejaký problém. Myslím, že sme to zvládli. Hlavne tréneri dole to zvládli, čo je fajn a hlavné je, že to dopadlo dobre výsledkovo,“ spokojne konštatoval tréner.

Ako prebiehal tréningový proces počas reprezentačnej prestávky? „Verím, že minulý týždeň sme urobili čo sme potrebovali ako tréningovo, tak aj odpočinkovo. Chlapci dostali dostatok voľna, aby si oddýchli a nabrali silu. Samozrejme v obidvoch týždňoch nám chýbalo množstvo reprezentantov, takže počet hráčov na tréningu bol obmedzenejší, ale to majú všetky tímy. Musí sa s tým počítať,“ vrátil sa Ondřej Smetana k priebehu posledných dvoch týždňov.

V slovenskej „devätnástke“ sa predstavili Giuliano Antonio Marek a Kevin Švehla, keď zasiahli do prípravného súboja s Írskom, v ktorom tím SR “19“ prehral 1:3. Tomáš Frühwald, Alexander Selecký a Adam Tučný boli na reprezentačnom zraze „dvadsaťjednotky“. Táto kategória príjemne prekvapila výhrou nad Španielskom 2:0, následne zvládla úlohu favorita na Malte, kde zvíťazila 4:1 a jeden gól zaznamenal aj Adam Tučný. „Verím, že je to pre chlapcov obrovská skúsenosť v kariére a že to prenesú aj k nám. Zmenili prostredie, reprezentačná prestávka je v niečom dobrá aj pre nich, prídu zase plní síl a budú zase dobre pracovať,“ pochválil šéf ružomberského realizačného tímu svojich zverencov.

Ružomberok doteraz získal 37 bodov a je na priebežnom piatom mieste v nadstavbovej skupine o titul. Má o tri body viac ako šiesta Podbrezová a rovnako tri body ho na opačnej strane delia aj od aktuálneho súpera, štvrtej Dunajskej Stredy. S tímom z juhu Slovenska hralo mužstvo spod Čebraťa v aktuálnej sezóne zatiaľ trikrát. V základnej časti Niké ligy s ním dvakrát remizovalo 1:1. Liptáci následne v štvrťfinále Slovnaft Cupu vyhrali na Žitnom ostrove gólom Martina Chriena 1:0 a postúpili do semifinále pohárovej súťaže.

V piatok to bude už celkovo štvrtý vzájomný duel v sezóne a ak by Ružomberčania doma zvíťazili, bodovo by sa dotiahli na svojho súpera. „Vieme ako sa proti DAC-u máme chovať, aby sme boli úspešní. Je to tím, s ktorým keď si to roztiahneme a budeme hrať otvorene hore-dole, tak sa môže stať, že bude vedieť využiť tie priestory. Je to súper, ktorému nechceme dať priestor a nechceme mu dovoliť využívať naše zbrane. Myslím si ale, že toto stretnutie bude trošku iné. Správanie sa DAC-u začína byť trošku iné, hlavne čo sa týka hry bez lopty. Bude to úplne iný zápas, ako tie predchádzajúce a na to by sme mali byť pripravení,“ povedal Ondřej Smetana.

Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK