23.8.2022

Reportáž zo zápasu:
Ružomberok - Košice 2:0

2:0 (0:0)
OŠK Likavka
1. kolo, 13:15
MFK Ružomberok vs FC Košice


MFK Ružomberok: Polaček - Jaššo (53. Latiak), Ambróz, Valigura, Batuna, Mrva, Jevoš, Bubelíny, Tittel (75. Slamka), Ravas (67. Podbrežný), Bačík (75. Blaho)

FC Košice: Poľa - Bučko (43. Zavada), Terpák, Žinčák, Mičian (53. Korček), Handlovič (53. Müller), Halčišák, Al-Zabidi, Major, Gliganič, Onyshchuk (68. Špatz)

Góly: 45. Ravas, 76. Jevoš

Rozhodovali: Balogh - Švec, Vrtich


Ohlasy trénerov

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U16): „Po výhre v Banskej Bystrici sme chceli potvrdiť tri body domácim víťazstvom. Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažký súper, ktorý má svoju kvalitu. Od úvodných minút sme to boli my, čo mali častejšie loptu na svojich kopačkách. Hneď v úvode sme si vypracovali niekoľko sľubných gólových príležitostí, ktoré sme žiaľ nepremenili. Potom sa hra odohrávala až do konca polčasu väčšinou v strednej zóne, kde my sme boli tí, čo sa snažili tvoriť, ale súper nás dobre organizovanou defenzívnou už nepustil k zakončeniu. Hostia hrozili iba zo štandardných situácií alebo z brejkov. Na začiatku druhého polčasu sa nám podarilo zlomiť kvalitnú defenzívu hostí a skórovať zo štandardnej situácie Ravasom. Po inkasovanom góle hostia začali trošku viac útočiť, ale stále dobre bránili. Nám sa podarilo premeniť ešte jednu šancu na konci zápasu, keď skóroval Jevoš. Tento gól potvrdil našu prevahu v zápase a zaslúžené tri body. Chalanov musíme pochváliť za prístup k zápasu.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK