7.5.2016

So Zlatými Moravcami zápas dvoch rozdielnych polčasov

V 31. kole Fortuna ligy privítal Ružomberok na svojom trávniku Zlaté Moravce.
1:1 (0:1)
MFK Ružomberok
31. kolo, 19:00
MFK Ružomberok vs FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble


MFK Ružomberok: Hajdúch – P. Maslo (28. Jakubko), D. Kružliak, Rosa, Boszorád – Nagy – Lupták, Gerát (46. Faško), Ďubek, Gal Andrezly – Lačný

FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble: Pav. Kováč – Majkić, Tipurić, De Souza, Pintér – Krznarić (83. Cebara), Bariš – Gešnábel, Slančík (69. Karlík), Školnik (57. Perišić) – M. Kuzma

Góly: 61. Ďubek – 23. Kuzma

Žlté karty: 77. Karlík, 89. Gešnábel

Rozhodovali: Straka – Brendza, Lieskovský

Diváci: 1268


Komentár

Hostia vstúpili do zápasu lepšie ako ich súper. V 9. minúte Slančík napálil spoza veľkého vápna do brvna ružomberskej brány a krátko na to Kuzma tesne minul. Po štvrťhodine hry Bariš našiel centrom z ľavej strany pri vzdialenejšej žrdi Školnika a jeho pokus vyrazil Hajdúch. V 23. minúte sa už snaživí hostia dočkali odmeny, keď sa po Slančíkovej ukážkovej prihrávke pred domácim gólmanom nemýlil Kuzma – 0:1. Stretnutie sa nevyvíjalo podľa predstáv tímu spod Čebraťa a tak už päť minút po góle pristúpil tréner k striedaniu a do hry poslal Jakubka. Ruža si vypracovala prvú veľkú šancu v nadstavenom čase úvodného dejstva, kedy Kováč bravúrne zasiahol pri Rosovej hlavičke.

Do druhého polčasu nastúpili Ružomberčania s ďalšou zmenou, keď miesto Geráta prišiel do hry Faško a celý tím hral ako vymenený. Ich aktivitu bolo poznať, aj keď spočiatku neviedla k väčšej šanci. Všetko však zmenila 61. minúta, kedy Faško prihral Ďubekovi a ten výbornou strelou z hranice šestnástky trafil horný roh brány Zlatých Moraviec – 1:1. Od tohto momentu Liptáci niekoľkokrát pritlačili svojho súpera, lenže loptu sa im nedarilo druhýkrát dopraviť do siete. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času to vyskúšal Nagy z ostrého uhla, ale Kováč bol pozorný. Po chvíli musel gólman hostí vyrážať prudké strely Jakubka a Ďubeka. Hoci sa Ruža snažila strhnúť víťazstvo na svoju stranu až do konca, na výsledku 1:1 sa už nič nezmenilo.

Ohlasy trénerov

Ladislav Pecko (tréner Ružomberka): ,,Polčas nestačí na to, aby ste vyhrali. Aj keď možno by stačilo, keby sme boli v druhom polčase trošku agresívnejší v šestnástke, ale je to už druhý zápas. Aj v Podbrezovej, aj dnes, nastúpili hráči úplne nekoncentrovaní, pustili súpera do hry a potom naháňame zajaca. Neviem o čom to je, lebo keď potom vládzeme, druhý polčas zavrieme súpera na jeho polovičke, máme šance, tak to nemôže byť v kondícii. Je to momentálne o ich hlavách o tom, ako sa pripravia na zápas a v akom sme momentálne stave, lebo inak to nemôže byť. Prvý polčas keď súpera pustíte do hry, je kombinačnejší, má šance. Niečo si povieme v kabíne, druhý polčas sme agresívni, nepustíme ich k tomu, tak to tak má vyzerať. Hovorím, dnes ten polčas bol málo na to, aby sme vyhrali a ako hovoril Libor, remíza je už potom spravodlivá."

Libor Fašiang (tréner Zlatých Moraviec): ,,Myslím si, že prvý polčas sme odohrali celkom slušne. Boli sme kombinační, vytvorili sme si pár príležitostí na strelenie gólu. Nastrelili sme brvno, dali sme gól, dostali sme sa do vedenia. V druhom polčase neviem či nám to uškodilo. Boli sme pasívnejší. Prehrávali sme osobné súboje v strede ihriska a súper vytvoril určitý tlak, z čoho pramenili aj šance. Našťastie strelil len jeden gól. Myslím si, že remíza je spravodlivá z toho pohľadu, že boli príležitosti na jednej aj druhej strane."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK