20.7.2014

Ružomberok remizoval v Zlatých Moravciach

V druhom kole Fortuna ligy sa stretli dva tímy, ktorým nevyšiel úvodný zápas podľa predstáv. Domáce Zlaté Moravce začali nový ročník prehrou 0:3 v Trnave a hosťujúci Ružomberok doma podľahol Žiline 0:1.

Obojstranne opatrná úvodná dvadsaťminútovka súboja o prvé ligové body, nepriniesla veľa vzruchu. Až tesne pred jej naplnením išiel Orávik sám na ružomberskú bránu, ale Lešňovský vyrazil jeho strelu. V 27. minúte hrozili znova domáci, lenže Charizopulos v dobrej pozícii nespracoval loptu a o tri minúty neskôr už síce ViOn rozvlnil sieť za ružomberským gólmanom, ale Valenta stál v čase prihrávky mimo hry, takže jeho presný zásah neplatil. Domáci futbalisti sa však dočkali gólu v 43. minúte, kedy Sabo hlavou otvoril skóre - 1:0.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hostia, ktorí sa snažili o vyrovnanie. Najskôr Lovás hlavičkoval vedľa brány a v 55. minúte musel Novota vyrážať Nagyho strelecký pokus. Na túto šancu odpovedali Zlaté Moravce dvomi nebezpečnými strelami. Najskôr Lešňovský vyrážal Kováčovu strelu nad brvno a po následnom rohu Sabo tesne minul bránu. Po hodine hry sa preštrikoval po ľavej strane hosťujúci Lovás, ale jeho strelu z uhla zneškodnil domáci gólman. O šesť minút neskôr už mal futbalista nosiaci dres s číslom jedenásť viac šťastia, keď poslal z ľavej strany dlhú loptu na nabiehajúceho Turčáka, ktorý nekompromisne zakončil - 1:1. V 77. minúte predviedol peknú individuálnu akciu Orávik, ktorej chýbalo už len presnejšie zakončenie. Na druhej strane vyslal tvrdú strelu Bartoš, no lopta preletela ponad brvno. V závere sa oba tímy snažili nakloniť misky váh na svoju stranu a v 86. minúte mal po Orávikovej prihrávke šancu domáci Kováč, lenže nezakončil podľa svojich predstáv. Následne neslávila úspech útočná snaha Bartoša a ani domáci priamy kop v prvej minúte nastaveného času. Zápas sa preto skončil remízou 1:1 a oba tímy si do tabuľky pripísali prvý ligový bod v aktuálnej sezóne.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly:
43. Sabo - 66. Turčák

Žlté karty: 25. Charizopulos, 42. Pavlenda - 29. Greššák, 37. Mário Almaský, 90+1. Nagy

FC ViOn Zlaté Moravce: Novota - Pavlenda (79. Pilát), Nikolič, Štrbák, Chren - Orávik, L. Kováč, Sabo, Charizopulos - Ďurica (61. Szöke), Valenta (76. Mashike)

MFK Ružomberok: Lešňovský - Greššák, Práznovský, Kružliak, Andrej Lovás - Nagy - Ľupták, Bartoš, Turčák, Mário Almaský - Zreľák (84. Gerát)

Rozhodovali: Glova - Brendza, Jenčura

Diváci: 1 048

Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): ,,Bolo to stretnutie dvoch rôznych polčasov. Chceli sme odčiniť neúspech v Trnave. Prvý polčas bol slušný a aktivita z našej strany bola na dobrej úrovni. V druhom polčase asi mojim hráčom zväzoval nohy strach o výsledok. Súper zaslúžene vyrovnal a remíza je spravodlivá. Verím, že sa budeme postupne zlepšovať."

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,Do zápasu sme vstúpili s rešpektom, čo je vzhľadom k veku týchto chlapcov pochopiteľné. Polčasové vedenie domáceho tímu bolo zaslúžené. Po zmene strán sme zvýšili aktívitu a nakoniec sa nám podarilo vyrovnať pekným gólom Turčáka. Myslím, že remíza je vzhľadom na priebeh zápasu spravodlivá."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK