31.10.2014

Ružomberok prehral v Trenčíne

V 16. kole Fortuna ligy sa Liptáci predstavili na trávniku momentálne prvého Trenčína.

Úvodných päť minút bolo v réžii domáceho tímu. Šance Hajradinoviča, Jaira a aj Mišáka však zostali nevyužité. V 10. minúte sa preto osmelili aj hostia. Turčák dostal prihrávku na hranicu šestnástky, odkiaľ prestrelil pred ním stojacu hradbu tiel, ale loptu zastavila žrď. Po tomto momente domáci naďalej útočili a hostia sa sústredili na protiútoky. Ten sa im vydaril v 34. minúte, kedy išiel Zreľák sám na brankára a svoj únik gólovo zužitkoval - 0:1. V 43. minúte Almaský fauloval Jaira v pokutovom území a z nariadeného pokutového kopu vyrovnal Hajradinovič na 1:1.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie Ružomberčania. V 49. minúte Almaský vysunul Zreľáka, ktorý pridal svoj druhý gól v stretnutí - 1:2. Po hodine hry zahrával Trenčín priamy kop, po ňom sa dostal k lopte Holúbek a bolo znova vyrovnané - 2:2. O osem minút neskôr poslal Lovás center z pravej strany do šestnástky svojho súpera, kde loptu hlavou prihral Zreľák na Práznovského, ten ju upratal do siete a Ruža tretíkrát v stretnutí viedla - 2:3. Liptáci sa po góle stiahli dozadu a aj teraz sa snažili vysúvať Zreľáka, lenže pri jeho náznakoch šancí si už obrana na čele s brankárom Šemrincom dala väčší pozor. Za domácich mal najväčšiu šancu Bero a keď Putnocký vyrazil jeho hlavičku na roh, zdalo sa, že by si hostia mohli spod hradu Matúša Čáka odniesť všetky tri body. Lenže zo strany Trenčína to ešte nebolo všetko a úplný záver stretnutia Ružu úplne šokoval. V 89. minúte Gubova strela z veľmi ťažkého uhla skončila v bráne - 3:3. Hostia zostali po vyrovnaní zaskočení, naopak domáci vycítili šancu na dokonalý obrat. Bežala prvá minúta nastaveného času, keď sa v závare pred Putnockého bránou najlepšie zorientoval Jairo, poslal Trenčín do vedenia 4:3 a uzavrel gólovú prestrelku.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 4:3 (1:1)

Góly:
43. Hajradinovič (z 11m), 60. Holúbek, 89. Guba, 90+1. Jairo - 33. a 49. Zreľák, 68. Práznovský

Žlté karty: 65. Bero - 43. Mário Almaský, 56. Janič, 78. Vavrík

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Rundič, Lawrence - Lobotka - Simon, Hajradinovič, Mišák, Holúbek - Jairo

MFK Ružomberok: Putnocký - Habánek, Kružliak, Práznovský, A. Lovás - M. Nagy, Vavrík - Turčák, Janič, Mário Almaský - Zreľák

Rozhodovali: Weiss - Jenčura, Poláček

Diváci: 2 114

ZDIEĽAJ ČLÁNOK