23.5.2015

Martin Boszorád rozhodol o deľbe bodov

V 32. kole Fortuna ligy sa Ružomberok predstavil v Myjave, kde si zmeral sily s domácim Spartakom.

Už v 5. minúte privítal Liptákov gólovou strelou Daniel - 1:0. Po jedenástich minútach sa snažil o odpoveď Lupták, lenže v dobrej pozícii minul brvno myjavskej brány. V 27. minúte sa po rohu v šestnástke hostí najlepšie zorientoval Kolár, ale gólovú radosť mu pokazil Maslo, ktorý vykopol loptu smerujúcu do opustenej časti brány. V 38. minúte našli hostia dlhou prihrávkou Boszoráda, ktorý pohotovo zareagoval a poslal loptu do protipohybu domáceho gólmana - 1:1. V závere ešte pohrozil nebezpečným centrom Bílovský, ale Kuzma ho neusmernil podľa svojich predstáv a na druhej strane Maslo z priameho kopu mieril nad myjavskú svätyňu.

V 50. minúte poslal Pekár nebezpečný center do ružomberskej šestnástky, Rosa ho odvrátil znova na nohu domáceho stredopoliara a ten po opakovanom centri našiel Kuzmu, no jeho hlavička sa nevmestila do priestoru troch žrdí. Po chvíli mal po zaváhaní hosťujúceho gólmana šancu aj sám Pekár, lenže v dobrej streleckej pozícii ešte hľadal svojich nabiehajúcich spoluhráčov. Bývalý hráč Ružomberka nosiaci dres s číslom deväť sa následne pokúšal skórovať proti svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi strelou z priameho kopu, ale Nikolič jeho pokus smerujúci k žrdi vyrazil na roh. V 70. minúte Nikolič v poslednej chvíli zachytil Bílovského prihrávku smerujúcu na úplne voľného Ciprysa a o minútu neskôr likvidoval Pekárovu strelu z hranice veľkého vápna. Krátko na to došlo na hranici pokutového územia k stretu prenikajúceho Peňašku s Rosom a domáci sa dožadovali odpískania faulu. Na šance súpera mohol následne gólovo odpovedať Masaryk, keď pohotovo prebral loptu v súperovej šestnástke, ale jeho strelu zneškodnil Urminský. V 78. minúte vyrazil ružomberský gólman Kolárovu strelu pred seba a nasledoval nekompromisný Maslov odkop. Keď sa v 84. minúte nezmestil do hosťujúcej brány Ciprysov pokus a na druhej strane Maslo po rohu neprekvapil Urminského, zápas sa skončil remízou 1:1.


Spartak Myjava - MFK Ružomberok 1:1 (1:1)

Góly: 5. Daniel - 38. Boszorád

Žlté karty: 40. Švec, 73. Ciprys - 43. Zošák, 56. Gerát

Spartak Myjava: Urminský - Švec, Jánošík, Častulín, Kolár - Bílovský, Marček - Jastráb (63. Ciprys), Pekár, Daniel - Kuzma (68. Peňaška)

MFK Ružomberok: Nikolič - Rosa, Kružliak, J. Maslo, Lupták - Nagy (60. Janič), Gerát - Boszorád, Vavrík, Zošák (46. Mário Almaský) - Masaryk (82. Kotora)

Rozhodovali: Očenáš - Vorel, Roszbeck

Diváci: 825

ZDIEĽAJ ČLÁNOK