5.6.2015

Adam Brenkus - prvý reprezentačný gól!

Slovenská futbalová reprezentácia do šestnásť rokov, odohrala v utorok 2. júna 2015 svoj prvý zápas na turnaji štyroch krajín v Srbsku proti domácemu výberu.

SR "16" nastúpila na trávnik bez štvorice prítomných Ružomberčanov, ktorí čakali na svoju šancu na lavičke náhradníkov. V 55. minúte prišli za bezgólového stavu do hry Adam Brenkus a Jakub Kudlička. V 71. minúte sa presadil Lakčevič a Slovensko prehrávalo 0:1. Do deja následne prišiel ďalší ružomberský futbalista, Rastislav Kružliak, no krátko na to zvyšoval Zličič na 0:2.

Tento stav sa podarilo v poslednej minúte skorigovať na 1:2 práve čerstvému majstrovi z kategórie U16, Adamovi Brenkusovi, ktorý svoj prvý štart v najcennejšom drese vyšperkoval gólom a to skutočne nevšedným spôsobom. ,,Mali sme šancu a brankár vyrazil na roh. Zobral som si loptu, skúšal som to tam niekomu dať na hlavu a lopta rýchlo spadla rovno do brány," opísal gólový moment.

Pridať druhý presný zásah sa už nepodarilo a mladí futbalisti spod Tatier vo svojom prvom vystúpení na turnaji prehrali 1:2. Ako ho hodnotí autor jediného slovenského gólu? ,,Keďže to bol môj prvý zápas v reprezentácii, tak som sa na to dosť tešil a som rád, že mi dal tréner Hudec šancu aspoň na tých dvadsaťpäť minút, ale musím povedať, že je to ohromný rozdiel oproti našej súťaži. Hralo sa veľmi rýchlo, vo vysokom tempe," spomína si stredopoliar najmladšej dorasteneckej kategórie.

Okrem uvedených hráčov z nášho tímu U16 je na turnaji prítomný aj brankár Marek Bakoš, ten zápas sledoval z pozície náhradného brankára. SR "16" ešte čakajú súboje s Chorvátskom a Ruskom.


Srbsko "16" - Slovensko "16" 2:1 (0:0)

Góly:
71. Lakčevič, 75. Zličič - 80. Brenkus
Žlté karty: 29. Jokič, 34. Keča - 38. Bednár

Slovensko "16": Valach - Kočík, Vaško, Špiriak, Kozlovský - Tomič (59. Majdan), Bednár (72. R. Kružliak), Beďatš (55. J. Kudlička), Grešák (55. Rymarenko), Németh (55. Brenkus) - Almási (41. Boženík)


Foto: P. Graf (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK