9.6.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali mladší žiaci dohrávky posledného kola nadstavbovej časti I. LMŽ. Oba ružomberské celky sa tešili z víťazstva nad Bardejovom. Kategória U13 sa umiestnila spomedzi tímov stredného a východného Slovenska na 2. a kategória U12 na 3. mieste. U13 aj U12 (trofej na foto) sa pritom môžu pochváliť prvenstvom na strednom Slovensku. Okrem mladších žiakov sa na trávniku predstavili aj naše žiačky, ktoré odohrali tri stretnutia piateho kola Regionálnej ligy žiačok, kde dvakrát zvíťazili a raz prehrali.

I. liga mladší žiaci - nadstavbová časť (U13)

Partizán Bardejov - MFK Ružomberok 1:8 (1:6)

Góly RK: D. Veselovský 4, P. Rumanský, A. Matoš, J. Rakyta, J. Čieško

Oto Omasta (tréner MFK Ružomberok U13): ,,V prvom polčase to bolo z našej strany neustále dobíjanie súperovej brány. V druhom polčase sa zápas s vedomím dostatočného vedenia už len dohrával."


I. liga mladší žiaci - nadstavbová časť (U12)
Partizán Bardejov - MFK Ružomberok 2:12 (2:3)
Góly RK:
Potocký 2, Tutura 2, Petruf 2, Makovický, Diviš, Vrábeľ, Hrbček, Záhradník, Vrajko

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U12): ,,Prvý polčas sme nehrali dobre, zle sme kombinovali, nedávali sme góly a súperovi sme dávali veľa priestoru na rozvíjanie ich akcií. Po príhovore sme v druhom polčase začali lepšie behať, napádali sme súpera už v jeho obrannej fáze, získavali sme lopty, vyhrávali sme osobné súboje a premieňali sme gólové šance. Za druhý polčas môžem chlapcov pochváliť. Bol to posledný zápas sezóny."

Regionálna liga žiačok STRED - nadstavbová časť
MFK Ružomberok - ŠK Selce 0:1 (0:1)

ŠKF VIX Žilina - MFK Ružomberok 0:1 (0:0)
Gól:
Čellárová

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Ružomberok 0:3 (0:2)
Góly:
Bradiaková 2, Lovichová

Peter Dubovec (tréner žiačok MFK Ružomberok): ,,Získali sme v troch zápasoch šesť bodov, čo by som pred trojzápasom určite bral. Stále nám totiž pre zdravotné problémy chýba veľa skúsenejších hráčok a musíme uznať aj kvalitu Seliec, s ktorými sme prehrali najtesnejším rozdielom. Až na ten jediný gól v našej sieti, keď sme trošku zamrzli, nemám čo hráčkam vyčítať. V 30 stupňovej horúčave išli baby na doraz a podali jeden tímový výkon. Teší ma, že sa nám vracia chuť do futbalu."


Konečné poradie:

Kategória Súťaž Umiestnenie
U19 I. LSD 14. miesto
U17 I. LMD 10. miesto
U16 I. LMD 1. miesto
U15 I. LSŽ - stred + východ     4. miesto / 2. miesto stred
U14 I. LSŽ - stred + východ 2. miesto / 2. miesto stred
U13 I. LMŽ - stred + východ 2. miesto / 1. miesto stred
U12 I. LMŽ - stred + východ 3. miesto / 1. miesto stred


Pripravil: Š. Mojský 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK