17.6.2015

Ruža odštartovala prípravu na novú sezónu

Futbalisti ružomberského A mužstva sa od dnes pripravujú na novú sezónu 2015/16. Hlavnému trénerovi sa hlásilo hneď niekoľko zaujímavých mien.

Jakubko podpísal, nasledovať by ho mali Ďubek a Faško

Ešte pred začiatkom tréningu, podpísal s klubom ročnú zmluvu útočník Martin Jakubko. Okrem neho zavítal pod Čebrať aj niekdajší kapitán Ruže, Tomáš Ďubek, s ktorého súčasným pôsobiskom, Slovanom Liberec sa klub dohodol na prestupe a v zmluve sa doťahujú posledné detaily. Ivana Galáda bude o svojich kvalitách presviedčať aj ďalší bývalý hráč Ružomberka, Peter Maslo, v minulom ročníku pôsobiaci v poľskom klube Termalica Bruk-Bet Nieciecza. Okrem vymenovaných futbalistov sa na dnešnom zraze zúčastnili aj stredopoliari Michal Faško a Jozef Rejdovian, brankár Matúš Macík a samozrejme aj Marek Sapara. Stredopoliar nosiaci dres s číslom dvadsaťsedem síce pre obnovené zranenie nemôže priamo zasiahnuť do diania na ihrisku, no naďalej je súčasťou tímu.

,,Michal Faško je voľný hráč, na podmienkach sme dohodnutí, čiže doťahujeme posledné technické úpravy v zmluve. Potom sú tu Jozef Rejdovian z Banskej Bystrice a brankár Matúš Macík z Liptovského Mikuláša. Ich prípadné zotrvanie v tíme sa bude musieť vyjasniť do 21. júna 2015, kedy odchádzame na sústredenie do Rakúska a tam by mal ísť dvadsaťštyri členný kolektív vrátane Mareka Saparu, ktorý sa nemôže zapojiť do hry, ale bude sa zúčastňovať všetkých akcií viacmenej ako člen realizačného tímu," priblížil situáciu spred prvého tréningu športový a marketingový riaditeľ klubu Erik Kendera.

Zmeny v kádri neznamenajú len príchody, ale aj odchody. ,,S niektorými hráčmi sa budeme musieť rozlúčiť, ale všetko závisí od príchodov, čiže keď podpíšeme ďalšie zmluvy, ďalší hráči sa budú uvoľňovať. Zmluva končí Lukášovi Janičovi, ktorý už ani nenastúpil do prípravy, aj keď zmluvu má do 30. júna 2015. Ďalej nerátame s hráčmi, ktorí boli na hosťovaní. To je Erik Liener, Richard Bartoš a Miroslav Almaský. Z hosťujúcich hráčov sa vrátil do prípravy len Milan Ferenčík, ktorý hosťoval v Liptovskom Mikuláši. Ostatné mená zatiaľ nebudeme konkretizovať," ozrejmil súčasný stav športový riaditeľ.

Zmluva sa skončila Miloradovi Nikoličovi a jeho ďalšie pôsobenie v klube je otázne. Dnešného tréningu sa nezúčastnil ani Gagik Daghbashyan, ktorý by sa mal pridať k tímu v najbližších dňoch. Jedna zmena nastala aj v realizačnom tíme, kde bude naďalej na pozícii hlavného trénera pôsobiť Ivan Galád s asistentomJánom Bírešom, no mení sa tréner brankárov. Stanislava Semana, ktorý sa rozhodol skončiť, s najväčšou pravdepodobnosťou nahradí Marek Rodák.


Ivan Galád verí v silnú útočnú dvojicu

Ružomberský tréner Ivan Galád dnes ešte neprezradil, aké ambície bude mať klub v novom ročníku. ,,Nie je dôležité aké máme ambície, ale čo povieme po konci sezóny. Odľahčil by som to tak, že ja nemám rád veľké vyhlásenia pred sezónou. Skromne sa ideme pripravovať a dôležité bude, čo povieme po sezóne," upresnil lodivod tímu spod Čebraťa.

Kormidelník A mužstva je opatrný aj v prípade konkretizovania ďalších zmien v kádri, no teší ho príchod Martina Jakubka, ktorý podpísal zmluvu. ,,V tejto fáze by nebolo správne, keby sme hovorili mená. Musíme byť diplomatickí, opatrní, kluby sa veľmi posilňujú. Dôležité je, že dnes sme podpísali zmluvu s Martinom Jakubkom, verím, že sa dostane do optimálnej pohody, že bude bojovať. Je to reprezentant, bude bojovať o svoju účasť na Majstrovstvách Európy, na ktoré sa naša reprezentácia určite dostane. Keď mu k tomu pomôžeme a keď on pomôže Ružomberku svojimi gólmi a skúsenosťami, tiež budeme radi. Verím, že s Pavlom Masarykom utvoria jednu z najúdernejších útočných dvojíc vo Fortuna lige. Chceli by sme hrať všetky zápasy na dvoch útočníkov. Máme veľmi kvalitných útočníkov," pochválil Ivan Galád dvoch skúsených zakončovateľov.

Prvý tréning absolvovali: Tomáš Lešňovský, Štefan Senecký, Matej Šavol, Matúš Macík, Dominik Kružliak, Peter Maslo, Ján Maslo, Lukáš Ondrek, Antonín Rosa, Oliver Práznovský, Martin Boszorád, Milan Ferenčík, Jozef Rejdovian, Michal Faško, Mário Almaský, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Boris Turčák, Štefan Zošák, Marek Sapara, Štefan Gerec, Pavol Masaryk, Andrej Lovás, Martin Jakubko

ZDIEĽAJ ČLÁNOK