17.6.2015

Ružomberok posilnil Martin Jakubko

MFK Ružomberok získal v prvý deň prípravy zaujímavú posilu, tridsaťpäťročného útočníka Martina Jakubka, ktorý s klubom podpísal zmluvu do konca sezóny 2015/16.

Čo v prípade známeho futbalistu s reprezentačnými skúsenosťami rozhodlo o jeho príchode pod Čebrať? ,,Určite rozhodlo to, že záujem bol od začiatku rokovania veľmi seriózny. Samozrejme aj to, že som videl Ružomberok hrať v zime na sústredení v Turecku, keď som ešte v Perme hral proti Ružomberku. Samozrejme poznám tu niektorých chlapcov, napríklad Mareka Saparu, ktorý sa tiež podieľal na mojom prestupe. Jeho osoba zohrala v tomto prestupe dosť veľkú rolu," priznala nová posila tímu z centra Dolného Liptova.

Okrem uvedeného merania síl s Permom si naši fanúšikovia pamätajú Martina Jakubka aj z ligových súbojov, v ktorých nastupoval proti nášmu tímu. Ako si spomína na vzájomné súťažné zápasy? ,,Bolo to už veľmi dávno, posledný myslím, že bol tri a pol roka dozadu, keď som bol v Bystrici. Poviem pravdu, že spomienky už prešli, lebo prešlo veľa času. V hlave mám to, že Ružomberok bol stále dobré mužstvo, takže dúfam, že ja pomôžem Ružomberku a Ružomberok zasa mne," priblížil svoje očakávania bývalý útočník viacerých ruských klubov.

V príprave čaká Liptákov aj súboj s doterajším zamestnávateľom novej akvizície v oranžovom drese, Amkarom Perm. ,,Ešte uvidím ako sa dohodnem s trénerom a či budem hrať proti nim. Bolo by to samozrejme zaujímavé, keby som mohol nastúpiť," povedal účastník Majstrovstiev sveta vo futbale 2010.

Martin Jakubko začínal s futbalom v klube OŠK Sokol Chminianska Nová Ves, odkiaľ v roku 2000 prestúpil do Tatrana Prešov. Ako hráč Prešova hosťoval vo Vranove nad Topľou a v roku 2004 odišiel do Dukly Banská Bystrica. Spod Urpína viedli jeho kroky do Ruska, kde sa predstavil v kluboch FC Saturn Moskovská oblasť a FC Dynamo Moskva. Z tohto klubu sa následne vrátil do Banskej Bystrice a odtiaľ v roku 2012 prestúpil do ďalšieho ruského tímu FC Amkar Perm. Pochváliť sa môže deviatimi reprezentačnými gólmi a aj štartom na Majstrovstvách sveta vo futbale v roku 2010.

Novej posile prajeme úspešné pôsobenie v oranžovom drese a hlavne veľa presných zásahov!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK