17.6.2015

Hodnotenie sezóny - U17

Sezónu z pohľadu mladšieho dorastu U17 sme hodnotili s hlavným trénerom tohto výberu, Martinom Filekom.

V tíme sa počas zimy udiala trénerská výmena. Dovtedajší tréner tejto kategórie, Viliam Hýravý, nahradil v staršom doraste U19 Stanislava Ďuriša a na jeho miesto prišiel Martin Filek. ,,Do mužstva U17 som prišiel ako tréner v polovici mesiaca február a mužstvo stihlo pod mojím vedením odohrať dva prípravné zápasy s Podbrezovou a Frýdkom-Místkom víťazne, čo smerovalo k úspešnému pôsobeniu v jarnej časti. Do mužstva boli zaradení aj mladší talentovaní hráči z U16 a to Kudlička, Bobček a Mrva a naozaj patrili k ťahúňom mužstva. Títo hráči podľa potreby hrali v dôležitých zápasoch aj za U16, tak ako aj za U19, čo svedčí o ich kvalitách. Po troch odohraných zápasoch odišiel na hosťovanie do Liptovského Mikuláša Kutlík, ktorý patril k ťahúňom, ale na druhej strane sa ďalším hráčom otvorila možnosť ukázať sa. Po piatom kole sa nám zranil útočník Matula, ktorý sa dostával do veľmi dobrej formy a strelecky sa začal presadzovať, no zranenie mu nedovolilo hrať, čo oslabilo našu ofenzívu,"spomenul si tréner na svoje začiatky pri mladšom doraste.

Tím U17 zaznamenal počas minulej sezóny 10 víťazstiev, 3 remízy a 13 prehier. Z toho na jar 3 víťazstvá, všetky 3 remízy a 7 prehier. Táto nie veľmi priaznivá štatistika mala aj ďalšie príčiny. ,,Naša hra bola založená na dobrej defenzívnej činnosti s možnosťou rýchlych protiútokov podľa typu hráčov, no nie vždy nám to vychádzalo, pretože sme hlavne v obrannej a stredovej formácii urobili veľa individuálnych chýb, za čo nás súper trestal. V ofenzíve sme mali malú efektivitu premieňania gólových príležitostí, lebo aj keď sme si vytvorili šance, nie vždy sa nám to podarilo premeniť,"poukázal lodivod druhého najstaršieho mládežníckeho tímu na problémy, ktoré ho sprevádzali v jarnej časti.

Tím skončil v konkurencii štrnástich celkov na konečnej jedenástej priečke. ,,Aj keď mužstvo nemalo až takú veľkú kvalitu, tak určite mu, aspoň v niektorých zápasoch, nechýbala bojovnosť. Spomeniem zápas s vedúcim celkom Trnavou, kde aj keď sme prehrali, chlapci predviedli výborný kolektívny výkon. Mužstvo U17 nakoniec skončilo na jedenástom mieste so ziskom 31 bodov. Toto mužstvo v ďalšej sezóne pustí na hosťovanie niekoľko hráčov a preto im chcem touto cestou poďakovať za reprezentáciu klubu a popriať aby sa im darilo na nových pôsobiskách. Hráčom, ktorí sa posunú do U19, prajem veľa úspechov," zaželal svojim zverencom Martin Filek.


Súťaž: I. liga mladší dorast (U17)

Umiestnenie: 11. miesto

ZDIEĽAJ ČLÁNOK