15.6.2015

Hodnotenie sezóny - U16

V hodnotení sme sa postupne cez prípravky a žiakov prepracovali k dorasteneckým kategóriám a ako prvých hodnotíme najmladších dorastencov z U16. Na minulý ročník sme sa pozreli s trénerom úspešnej kategórie, Vladimírom Helbichom.

Naša ,,šestnástka" sa umiestnila v I. lige mladšieho dorastu na prvej priečke a tak sa tešila zo zisku majstrovského titulu. Ako priznal lodivod tímu, tento výsledok prekonal všetky jeho očakávania. Čo si tréner najviac cení na svojich zverencoch? ,,Súdržný, kompaktný kolektív, víťaznú mentalitu, nezlomnosť, nadpriemerné technické, respektíve pohybové parametre viacerých jednotlivcov," pochválil hráčov Vladimír Helbich, ktorý do budúcnosti nepripúšťa žiadne uspokojenie tak seba, ako aj futbalistov: ,,Každý z nás trénerov aj hráčov má stále čo zlepšovať, uspokojenie mužstva, ako aj jednotlivcov nepripúšťame."

Na zisk majstrovského titulu je potrebná dôsledná hra celého mužstva. ,,Hrali sme základný herný systém 4-4-2, strední obrancovia Mrva, Eliáš a Vanko sú silní v obrannej činnosti jeden na jedného. Krajný obrancovia, Porubän a Badár, podporovali útočnú činnosť. V ofenzíve je dôležitý vysoký pressing v útočnej zóne súperov, kreativita, nápaditosť priamočiarosť a technická zdatnosť záložnej formácie - Brenkus, Kudlička, Šroba, Madleňák a Machaj, dynamika a strelecká potencia hrotových útočníkov Kružliaka a Mareka Bobčeka," priblížil šéf realizačného tímu úlohy jednotlivých hráčov.
Aký majú jeho zverenci cieľ do ďalšej sezóny? ,,Neustále rozvíjať talent, charakter a technické zručnosti jednotlivcov pre výslednú kategóriu, A mužstvo. Musíme udržiavať vysoko nastavenú úroveň hry, postupne zapracovať nových jednotlivcov do tímu," dodal na záver Vladimír Helbich.

Súťaž: I. liga mladší dorast (U16)
Umiestnenie: 1. miesto
ZDIEĽAJ ČLÁNOK