14.6.2015

Hodnotenie sezóny - U15

S trénerom najstaršej žiackej kategórie U15, Ivanom Hvolkom, sme zhodnotili sezónu 2014/15.

Lodivod tímu na úvod zhrnul, čomu sa so svojimi zverencami venoval v práve skončenej sezóne. ,,Družstvo U15 je výstupný ročník zo žiackej kategórie, kde hráči od budúceho ročníka prechádzajú do dorasteneckej kategórie. Prináša to pre nich väčšie nároky po všetkých stránkach. Je to hlavne fyzická a silová stránka. V týchto oblastiach sme mali najväčšie problémy, ale práve v dorasteneckých kategóriách je na to ideálne senzitívne obdobie. Spolu s kolegom Jozefom Kmeťom sme sa snažili hráčom vštepovať hlavne pohybovú kultúru, technickú stránku, ovládanie lopty a priestoru. Tiež sme sa zamerali, čo je v kolektívnych športoch veľmi dôležité, hlavne na spolunažívanie a rešpektovanie sa jeden druhého, ktoré bolo v tomto ročníku dosť problematické," skonštatoval tréner.

Tak. ako v každom výbere, aj v tomto tíme sú talentovaní hráči, ktorí rozhodne stoja za zmienku. ,,Naše družstvo je poskladané hlavne z hráčov z Ružomberka a blízkeho okolia, kde je len pár talentovaných jednotlivcov z Liptovského Mikuláša a jeden z Popradu. Ukazujú sa tam v celku zaujímaví hráči, ktorí sa presadzujú aj v reprezentačných kategóriách ako je brankár Ivo Krajčírik, ktorý naposledy odohral zápas proti Severnému Írsku. Kristián Múdry sa tiež zúčastnil reprezentačného zrazu. Veľké predpoklady má Marek Luščík, o ktorého majú záujem popredné európske kluby," pochválil Ivan Hvolka svojich zverencov.

Ružomberská ,,pätnástka" skončila v 1. LSŽ - stred na druhom mieste a v nadstavbe, kde sa spája stred a východ, na štvrtej priečke. ,,Na rozdiel od vlaňajšieho úspešného ročníka sme nedosiahli až také výrazné výsledky, ale hráči majú obrovskú chuť sa ďalej zdokonaľovať a pracovať na sebe, čo je prísľub do budúcnosti. V tabuľke sme sa umiestnili v žiackej lige stred na druhom mieste za MŠK Žilina. V jarnej časti sa žiacka liga rozdelila, kde najlepších osem družstiev stredu a východu odohralo dvojkolovo zápasy doma a vonku. V tabuľke sme napokon skončili na štvrtom mieste. Strelecky sa najviac darilo Kristiánovi Múdremu a Filipovi Dzuriakovi, ktorí strelili po štrnásť gólov," povedal šéf realizačného tímu najstaršej žiackej kategórie.

Podarilo sa tímu splniť vopred stanovené ciele? ,,Úlohy, ktoré sme si určili na začiatku sezóny po taktickej stránke z hľadiska defenzívnej, ale aj ofenzívnej činnosti, sme splnili len čiastočne. Som rád, že hráčom forma stúpala a záver sezóny sme odohrali v dobrej forme. Niektorí hráči si však musia uvedomiť, že len poctivý prístup k povinnostiam a maximálna snaha v tréningovom procese je cesta zdokonaľovania a napredovania," dodal na záver Ivan Hvolka.


Súťaž: Dôvera I. liga starší žiaci stred (U15) / nadstavba stred + východ
Umiestnenie: 2. miesto v I. LSŽ - stred / 4. miesto v nadstavbovej časti

ZDIEĽAJ ČLÁNOK