10.6.2015

Hodnotenie sezóny - U8

Sezóna 2014/15 je už pre väčšinu ružomberských tímov minulosťou a tak po A mužstve postupne dostanú priestor na jej vyhodnotenie aj všetky naše mládežnícke kategórie. Začíname od najmladších a ako prvý z mládežníckych lodivodov hodnotí uplynulý ročník tréner prípravky U8, Miroslav Latiak.

,,Počas celej sezóny sme sa hlavne zamerali na rozvoj herných činností jednotlivca. Pracovali sme hlavne s loptou na rozvoji technických vlastností jednotlivca. Chlapci na tréningoch poctivo pracovali a výborná bola aj dochádzka na tréningy. Za to by som sa chcel hlavne poďakovať rodičom, ktorí ich pravidelne vozili na tréningy. Veľmi nám pomohol aj prechod na prírodnú trávu do Liptovskej Štiavnice, kde sme mali perfektné tréningové prostredie. Vďaka patrí pánovi Hlaváčovi, ktorý nám vyšiel v ústrety," zhrnul sezónu kormidelník najmladšej kategórie.

Pri ohliadnutí sa za sezónou prevažujú pozitíva. ,,Keďže chlapci ešte len začínajú s futbalom, tak musíme postupne odstraňovať ich nedostatky. Chlapci mali po celú sezónu chuť na sebe pracovať, čo bol pre mňa najdôležitejší faktor,"pochválil tréner svojich zverencov a ďalej dodáva: ,,Herný prejav sa podľa mňa oproti začiatku sezóny veľmi zlepšil. Chlapci už začínajú aj trochu kombinovať. Zlepšili sme sa hlavne v ofenzíve, keďže tomu venujeme väčšinu nášho tréningového procesu."
Na naše mladé nádeje čaká ich druhá sezóna, aké ciele stoja pred nimi?,,Zdokonaľovanie herných činností jednotlivca. Budeme pokračovať v rozvoji technických zručností jednotlivca a postupne sa snažiť pridať aj cvičenia na zlepšenie kombinácie medzi dvoma a viacerými hráčmi." predstavil víziu budúceho ročníka Miroslav Latiak.
ZDIEĽAJ ČLÁNOK