9.4.2015

Marek Sapara: ,,Je lepšie byť pri svojej futbalovej rodine"

Počas dnešného tréningu A mužstva, sme sa rozprávali s ružomberským stredopoliarom Marekom Saparom.

Stretnutie minulého kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach sa začalo podľa tých najoptimistickejších predstáv a po dvoch vydarených prihrávkach ružomberského kapitána, vyhrávali Liptáci v 35. minúte 2:0. O štyri minúty neskôr však prišlo nepríjemné zranenie, po ktorom musel hráč nosiaci dres s číslom dvadsaťsedem opustiť trávnik. ,,Bol to taký nevinný, normálny súboj v zápase, akých je veľmi veľa. Ešte som si prebral loptu, keď sa tam jeden protihráč šmýkal. Snažil som sa mu vyhnúť a ako som ho preskakoval, dopadol som na nohu a koleno povolilo," spomína si Marek Sapara na nešťastný moment.

Stretnutie sa napokon skončilo víťazstvom 2:0, ale radosť zo zisku troch bodov pokazilo naplnenie negatívnych prognóz týkajúcich sa zdravotného stavu kreatívneho stredopoliara. Marek Sapara už v pondelok podstúpil operáciu kolena. Ako znejú prvé prognózy lekárov? ,,Je tam toho veľa. Mám poškodený postranný väz, odlomený meniskus a čo je najdôležitejšie, krížne väzy sú úplne roztrhané, takže bola potrebná plastika. Čo sa týka prognózy, je to minimálne pol roka, aj keď lekári ma upozorňovali, že to asi bude trvať aj trošku dlhšie. Zariadiť sa môžeme podľa toho, ako bude prebiehať rehabilitácia a to rozhodne, aká bude doba liečenia," ozrejmil slovenský futbalový reprezentant.

Tridsaťdvaročný futbalista napriek zraneniu už dnes zavítal na tréning, aby svojou účasťou podporil spoluhráčov pripravujúcich sa na najbližší domáci zápas s Dunajskou Stredou. ,,Je lepšie byť pri chalanoch, pri svojej futbalovej rodine. Človeku to pomáha a hlavne hlave, že nie som sám. Mám tu chalanov, s ktorými som toho veľa prežil. Vždy je lepšie byť v kolektíve, ako byť sám zavretý v nemocnici alebo sa liečiť doma," zamyslel sa futbalista, ktorý ako kapitán priviedol Ružu v sezóne 2005/06 k zisku double.

Marek Sapara je v Ružomberku na polročnom hosťovaní. Ako reagovali na vzniknutú situáciu v tureckom Osmanlispore? ,,Samozrejme už vedia o situácii. Vedia, že som bol na operácii. Teraz momentálne nie je čo riešiť. Musíme chvíľu počkať, ako sa bude koleno hojiť, ako sa to bude všetko vyvíjať. Budeme si ešte volať po konci sezóny, keď už možno bude vidieť nejaký pokrok v liečbe. Potom po sezóne budeme riešiť moju situáciu," skonštatoval účastník Majstrovstiev sveta 2010.

K spomínanému hosťovaniu došlo práve preto, že sa člen ružomberského majstrovského kádra potreboval zohrať po zranení kolena, ktoré sa žiaľ obnovilo. V médiách sa preto objavili aj nepríjemné úvahy o prípadnom konci hráčskej kariéry.,,Samozrejme človeka všeličo napadne. V lete mám tridsaťtri rokov, budem to mať veľmi ťažké. Je to to isté koleno a po dvoch rokoch ďalšia ťažká operácia. Musím počkať, ako sa bude vyvíjať situácia a ako bude pokračovať liečba. Viac budem môcť povedať po polroku," povedal na záver Marek Sapara.

Všetci v klube prajeme Marekovi Saparovi čo najrýchlejší návrat na trávnik!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK