14.7.2015

Ján Maslo: „Samotná súťaž ukáže na čo máme“

V utorok 14. júla 2015 sa uskutočnila tlačová konferencia nášho klubu pred začiatkom novej sezóny 2015/16. Konferencie sa zúčastnil generálny riaditeľ klubu Ing. Ľubomír Golis, športový a marketingový riaditeľ Erik Kendera, tréner A mužstva Ivan Galád a kapitán tímu Ján Maslo.

V prvom rade chcem poďakovať za podporu firme Mondi SCP, ktorá nás dlhodobo podporuje a bude nás podporovať aj v budúcej sezóne, taktiež sa chcem poďakovať mestu Ružomberok," povedal na úvod tlačovej konferencie generálny riaditeľ klubu, Ing. Ľubomír Golis a ďalej opísal momentálny stav prebiehajúcich rekonštrukčných prác. Na hlavnom ihrisku sa uskutočnil výsev nového trávnika a ako ďalší bod bude nasledovať dobudovanie vnútorných priestorov východnej tribúny. Východná tribúna by mala byť dokončená do jari 2016, na novom vyhrievanom trávniku sa Ruža predstaví vo štvrtom domácom stretnutí ročníka 2015/16 s Michalovcami.

Tím opustili Milorad Nikolič a Oliver Práznovský, ktorým sa skončili zmluvy, Lukášovi Janičovi sa skončilo hosťovanie a dvojica Štefan Gerec a Mário Almaský odchádzajú na hosťovanie. V riešení sú aj hosťovania Borisa Turčáka a Tomáša Lešňovského. Naopak, do Ružomberka sa vrátili Tomáš Ďubek a Peter Maslo, okrem nich klub posilnili Martin Jakubko, Michal Faško a Matúš Macík, MFK naďalej pracuje na príchode člena moldavského seniorského reprezentačného výberu Anatoliho Cheptineho z tímu Zimbru Kišiňov.

Súčasťou tímu momentálne nie je ružomberský kapitán z majstrovskej sezóny Marek Sapara, ktorý sa musel hlásiť v tureckom Osmanlispore. „Opakovane sme ho nazvali dušou nášho tímu. Z aktuálnej situácie sme smutní, má platnú zmluvu v Turecku, kde sa musel zapojiť do prípravy. Našou snahou je aby sa vrátil do Ružomberka, veríme, že sa tu čo najskôr objaví,“ vyjadril sa k situácii Ivan Galád.

Ružomberčania budú mať v budúcej sezóne k dispozícii rozpočet 2 000 000€. V otázke vytýčených cieľov odpovedali zúčastnení diplomaticky. „Všetci hráči majú určite vyššie ambície ako hrať o záchranu, samotná súťaž ukáže na čo máme a na čo nie,“ povedal Ján Maslo a jeho slová potvrdil aj generálny riaditeľ: „Nemôžeme sa uspokojiť s hrou o záchranu. Základný cieľ je nehrať o záchranu, súťaž ukáže na čo máme, ale som presvedčený, že máme káder na to, aby sme sa pohybovali ďalej od zostupového miesta.“ Tréner Ivan Galád považuje za dôležité, vytvoriť prostredie, kde sa budú hráči a ich výkony zlepšovať. „Chcel by som, aby ľudia, ktorí tu hrajú sa integrovali s prostredím, aby ho nebrali len ako určitú ekonomickú väzbu,“ zaželal si tréner a ďalej poukázal na potrebu priviesť hráčov k profesionálnemu životnému štýlu a „stotožniť sa s ambíciami majiteľa klubu, pána Fiľa, ktoré sú vždy vysoké,“ dodal lodivod A mužstva.

Počas prípravy na novú sezónu sa Liptáci zúčastnili na oslavách osemdesiateho výročia futbalu v Turanoch, kde odohrali dve skrátené stretnutia, následne absolvovali sústredenie v rakúskom Lutzmannsburgu, kde nastúpili na ďalšie tri prípravné zápasy. Po návrate zo sústredenia ešte dvakrát vycestovali do Poľska a tam si zmerali sily s dvomi tímami tamojšej najvyššej súťaže, Cracoviou Krakov a TS Podbeskidzie Bielsko-Biala. Výsledky prípravných zápasov nájdete tu. Prvý zápas novej sezóny Ruža odohrá v sobotu 18. júla 2015 o 19:00 v Poprade, kde si zmeria svoje sily s nováčikom zo Skalice.

Zmeny v kádri:

Odchody: Milorad Nikolič (ukončenie zmluvy), Oliver Práznovský (ukončenie zmluvy), Lukáš Janič (ukončenie hosťovania), Štefan Gerec (hosťovanie Liptovský Mikuláš), Mário Almaský (hosťovanie ŽP Šport Podbrezová) 
Odchody v riešení: Boris Turčák, Tomáš Lešňovský
Príchody Martin Jakubko (prestup Amkar Perm), Tomáš Ďubek (prestup FC Slovan Liberec), Peter Maslo (prestup BB Termalica Nieciecza), Michal Faško (FK Dukla Banská Bystrica), Matúš Macík (hosťovanie MFK Tatran Liptovský Mikuláš)
Príchod v riešení: Anatoli Cheptine (prestup Zimbru Kišiňov)

Hráčsky káder – A mužstvo:

Brankári: Matúš Macík, Štefan Senecký, Matej Šavol
Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Lukáš Ondrek, Peter Maslo, Gagik Daghbashyan, Antonín Rosa, Martin Boszorád
Stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Anatoli Cheptine, Tomáš Gerát, Tomáš Ďubek, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Štefan Zošák, Ivan Kotora
Útočníci: Andrej Lovás, Pavol Masaryk, Martin Jakubko

Realizačný tím:

Tréner A mužstva: PaedDr. Ivan Galád
Asistent trénera: Mgr. Ján Bíreš 
Tréner brankárov: Marek Rodák 
Technický vedúci: Peter Adamčiak 
Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo 
Masér: Juraj Hervartovský

ZDIEĽAJ ČLÁNOK