23.7.2015

Preview: „Musíme sa dobre pripraviť na štandardky a vyriešiť obrannú formáciu“

V piatok 24. júla 2015 o 19:00, odohrá Ružomberok v Senici zápas 2. kola Fortuna ligy s domácim tímom FK Senica. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera, Jánom Bírešom.

Ruža vstúpila do ligy minulú sobotu, kedy si v Poprade zmerala svoje sily so Skalicou. Súboj však nedopadol podľa predstáv. Súper zahrával dva pokutové kopy, po dvoch žltých kartách musel predčasne opustiť trávnik Ján Maslo a Liptáci prehrali 1:3. Urobili sme videorozbor, ukázali sme si na videu kde sa urobili chyby, chlapsky sme si povedali svoje názory aj jedna, aj druhá strana a od videa je už táto kapitola z ligového zápasu so Skalicou prakticky uzavretá. Sústredíme sa na ďalší zápas,“ skonštatoval Ján Bíreš.

V piatok čaká na Liptákov po Skalici ďalší tím zo Záhoria. V troch vzájomných súbojoch minulej sezóny Ružomberok najskôr v jeseni prehral na pôde svojho súpera 0:1, v prvom jarnom kole zvíťazil vďaka dvom gólom Pavla Masaryka zo záveru stretnutia 2:1 a rovnako dvakrát sa dvojnásobný kráľ ligových strelcov presadil aj v doteraz poslednom vzájomnom súboji v Senici, lenže góly zo záveru stretnutia tentokrát nepriniesli body a Ruža prehrala 2:4. Rovnako, ako náš tím, ani Senica v prvom kole novej sezóny nebodovala, keď prehrala v Dunajskej Strede 0:2.Bude to trošku špecifický zápas, lebo naposledy sme tam dostali štyri góly, z toho tri zo štandardiek, na ktoré sa musíme dobre pripraviť. Uvidíme v akom budeme zdravotnom stave, určite nebude môcť kvôli červenej karte nastúpiť Jano Maslo a musíme vyriešiť obrannú formáciu,“ prezradil asistent trénera na čo si budú musieť dať hráči pozor.

Tím spod Čebraťa nečaká v najbližších týždňoch nič ľahké. Po súboji v Senici Ružomberčania privítajú v Poprade trnavský Spartak, v Bratislave odohrajú zápas so Slovanom, následne si znova v Poprade zmerajú sily so Žilinou a potom sa predstavia v Trenčíne. ÚLK troška zmenila poradie podľa Bergerových tabuliek a keďže Košice sa odhlásili zo súťaže, nám pridelili číslo šesť a vylosovanie vyšlo takto. V sezóne sa s tými súpermi musíte stretnúť, takže je úplne jedno v akom poradí sa s nimi stretnete,“ dodal Ján Bíreš.

Chýbajú: Ivan Kotora, Štefan Senecký (obaja dlhodobé zranenia), Ján Maslo (trest za ČK)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK