5.8.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Nová sezóna už klope na dvere. Naši žiaci pred jej začiatkom hrajú prípravné zápasy a zúčastňujú sa na turnajoch.

U15 druhá na turnaji Opava Cup

Najstaršia žiacka kategória U15 sa počas minulého týždňa predstavila na medzinárodnom turnaji v Opave, kde skončila na druhej priečke za prvou Ostravou. Individuálne ocenenie si odniesol Tomáš Kubík, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja. Okrem toho odohrali zverenci hlavného trénera Mojmíra Šrobára aj prípravný zápas s rovesníkmi z Trnavy. V tomto meraní síl podľahli svojmu súperovi 1:3.

Zápasy našej U15 na turnaji: 

MFK Ružomberok - SFC Opava 4:1
Góly RK:
Kubík 2, Bobček, Dopater

MFK Ružomberok - FC Baník Ostrava 0:2

MFK Ružomberok - MFK Frýdek-Místek 4:1
Góly RK:
Uhliarik 2, Bobček, Kubík

Konečné 2. miesto

Prípravný zápas U15: 

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 1:3 (0:0)

Gól RK: Uhliarik 

Ján Gálik (asistent trénera MFK Ružomberok U15): ,,Súper bol počas celého zápasu o niečo lepší, predčil nás hlavne v dynamike herných činností a dokázal potrestať naše chyby. Vyrovnali sme sa mu snáď len prvých dvadsať minút prvého polčasu a na záver druhého. Našou najslabšou stránkou bola nepresná rozohrávka, do ktorej nás súper tlačil svojím napádaním."

U14 sa zúčastnila na turnaji a odohrala dva prípravné zápasy

Kategória U14 sa v sobotu 1. augusta 2015 zúčastnila na turnaji v Hornej Mičinej, kde podľahla všetkým svojim súperom a skončila na poslednej priečke. Ešte pred tým odohral druhý najstarší výber ružomberských žiakov dva prípravné zápasy, v ktorých zdolal Michalovce a Liptovský Mikuláš.

Zápasy našej U14 na turnaji: 

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 0:1

MFK Ružomberok - MFK Košice 1:2
Gól RK:
Maslo

MFK Ružomberok - 1. FC Tatran Prešov 0:2

MFK Ružomberok - FC Nitra 0:3

Konečné 5. miesto

Prípravné zápasy našej U14:

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 3:0
Góly:
Tutura, Matoš, Országh

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Ružomberok 1:9
Góly RK:
Matoš 5, Jarotta, Káčer, Janovec, Maslo

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Vydarená facka - tak môžeme nazvať nevydarený turnaj v Hornej Mičinej, kde sa zišli tie najlepšie mužstvá zo Slovenska - Nitra, Prešov, Košice, Banská Bystrica a MFK Ružomberok. Chlapci mali za sebou nabitý týždeň, kde odohrali prípravné zápasy a medzitým aj tréningy. Na turnaj sme prišli v okyptenej zostave a pri takejto teplote a Slnku bez možnosti striedania to nebolo jednoduché. Mali sme len dvoch náhradníkov, ale v poslednom zápase ani to. Únava a zranenia si vyžiadali krutú daň v nezvládnutom turnaji. V prípravných zápasoch to bolo oveľa lepšie, tak ako s Michalovcami aj s Liptovským Mikulášom sme hrali dobre a vysoko sme zvíťazili."

U13 s účasťou na turnaji a prípravným zápasom

Mladší žiaci U13 sa počas minulého týždňa zúčastnili na medzinárodnom turnaji O Pohár starostu mesta Modřice, kde sa v konkurencii šestnástich tímov umiestnili na desiatej priečke. Podobne, ako výber U15, aj mladší žiaci si v prípravnom zápase zmerali sily s rovesníkmi z Trnavy. Zaujímavý súboj, v ktorom sa hra prelínala z jednej strany na druhú sa skončil výsledkom 5:5, pričom oba tímy mali dostatok šancí na ďalšie presné zásahy. 

Zápasy našej U13 na turnaji

MFK Ružomberok - AC Sparta Praha 1:3
MFK Ružomberok - MŠK Žilina 1:5
MFK Ružomberok - FC Brjansk 0:1
MFK Ružomberok - FK Teplice 1:1
MFK Ružomberok - FC Viktoria Plzeň 3:2
MFK Ružomberok - FC Smena Kyjev 4:0
MFK Ružomberok - FK Senica 4:0
MFK Ružomberok - Janočkova akadémia 3:0
MFK Ružomberok - FC Brjansk 1:1 na 11m 10:11

Končené 10. miesto

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Veľmi dobre obsadený turnaj. Chlapci získali cenné skúsenosti, hrali sme všetky zápasy s kvalitnými súpermi. Pri troche šťastia sme mohli skončiť aj lepšie."

Prípravný zápas U13: 

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 5:5

Foto: P. Graf (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK