8.8.2015

Preview: V nedeľu čaká Ružu zápas na Pasienkoch

V nedeľu 9. augusta 2015 o 19:00, odohrá Ružomberok v Bratislave zápas 4. kola Fortuna ligy so Slovanom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera, Jánom Bírešom.

Ružomberčania kvôli zdravotným problémom Spartaka Trnava počas minulého víkendu neodohrali plánovaný zápas, čo sa odrazilo aj na programe A mužstva. Víkendový program sme museli upraviť. V sobotu sme hrali modelový zápas medzi sebou 2x30 minút a od pondelka sme v klasickom týždennom mikrocykle, v príprave na nedeľný majstrovský zápas, ktorý sa hrá na Slovane,“ spomenul si na priebeh posledného týždňa asistent trénera.

Od posledného ligového súboja už prešli dva týždne a v klube sme zaregistrovali niekoľko noviniek. Jednou z nich je spečatenie dohody o striedavých štartoch s Dolným Kubínom. Ako túto skutočnosť prijal realizačný tím seniorského výberu? Určite to pomôže k zápasovej praxi pre hráčov, ktorí pravidelne nehrávajú. Z tohto pohľadu je to pre nás výhodné, keďže klub nemal B mužstvo, takže pravidelne môžu po vzájomnej dohode nastupovať piati hráči z Ružomberka za Dolný Kubín,“ pochválil vzájomnú dohodu Ján Bíreš.

Tím sa zároveň posilnil o dvadsaťdeväťročného brankára Darka Tofiloskiho. Ktorému gólmanovi bude patriť post jednotky však člen ružomberského realizačného tímu neprezradil. Hlavne sme potrebovali rozšíriť brankársky post, keďže Štefan Senecký je dlhodobo zranený. Hľadali sme tretieho brankára, všetci traja sú na rovnakej počiatočnej čiare, uvidíme kto bude v nedeľu v bráne.“

Ružomberku patrí so ziskom jedného bodu priebežná deviata priečka, no k dobru má ešte stretnutie so Spartakom Trnava. Liptáci sú v tabuľke pred trojicou tímov, ktoré  ešte nebodovali - Trnavou, Zlatými Moravcami a Michalovcami. Naopak, tri body strácajú na tímy nachádzajúce sa na 6. - 8. priečke, Senicu, aktuálneho súpera Slovan Bratislava a Podbrezovú. Z uvedenej trojice tímov majú aj Železiari k dobru jedno stretnutie, no taktiež treba spomenúť, že už včera odohrali zápas aktuálneho kola so Skalicou. 

Zajtrajší súper Ružomberčanov v tomto týždni odohral odvetu 3. predkola s ruským Krasnodarom, s ktorým remizoval 3:3 a po tomto výsledku sa musel rozlúčiť s pohárovou Európou. Zaujímavý však bol obrat Belasých v stretnutí a tri góly Róberta Vitteka. Videl som hrať Slovan aj v Dunajskej Strede, aj teraz s Krasnodarom. Druhý polčas hrali veľmi dobre smerom dopredu, čo sa odzrkadlilo v zmene skóre s 0:2 na 3:2, naozaj v ofenzíve boli veľmi nebezpeční,“ povedal na adresu najbližšieho súpera Ján Bíreš.

Ktorí hráči nebudú v nedeľu k dispozícii? Rosa je naďalej zranený. Má svalové problémy, trénuje individuálne, k mužstvu by sa mal pripojiť budúci týždeň. Senecký je dlhodobo zranený, Lovás dostal virózu a Vavrík je otázny,“ uzavrel asistent trénera Ján Bíreš.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK