11.8.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali mládežnícke tímy prípravné zápasy, mladší futbalisti z výberu U17 sa zúčastnili na medzinárodnom turnaji v Maďarsku a mladší žiaci odštartovali novú sezónu.

Ligové zápasy:

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MFK Ružomberok - MŠK Žilina 4:12 (2:4)
Góly RK:
Diviš, Petruf, Makovický, Olos

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Bol to náš prvý zápas v sezóne. Výsledok nezodpovedá našej hre. Prvý polčas sme mali veľa čistých šancí, len sme ich nepremenili. Celý zápas sme hrali vyrovnanú partiu, ale Žilina bola efektívnejšia hlavne v premieňaní gólových šancí. So zápasom a prístupom chlapcov som bol spokojný."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:16 (1:6)
Góly RK:
Figa, Dujava

Mladší dorastenci sa zúčastnili na turnaji v Budapešti

V dňoch 8. - 9. augusta 2015 sa konal tradičný medzinárodný turnaj pre ročník U16 v Budapešti za účasti družstiev z Maďarska, Srbska, Rumunska a zo Slovenska. Ružomberok reprezentovali futbalisti z novovytvorenej kategórie U17, ktorí spĺňali vekové kritériá. Organizátorom podujatia bol domáci Vasas Budapešť, ktorý sa nakoniec tešil aj z celkového víťazstva, keď vo finále zdolal Vojvodinu Novy Sad. Naši chlapci v skupine podľahli Vojvodine aj Debrecínu. Na druhý deň nasledoval zápas o umiestnenie, v ňom mladí Ružomberčania zdolali VSS Košice a skončili na piatom mieste.

Zápasy na turnaji:

MFK Ružomberok - Vojvodina Novy Sad 0:1
MFK Ružomberok - BVSC Debrecin 0:3

Zápas o umiestnenie:
MFK Ružomberok - FC VSS Košice 1:0

Konečné 5. miesto

MFK Ružomberok: Ivo Krajčírik, Adam Spišák, Jozef Rapoš, Dávid Švec, Jaroslav Hrdina, Matúš Kmeť, Róbert Foťko, Richard Daniel, Dušan Kardoš, Marek Luščík, Richard Baláž, Adam Klačko, Filip Dzuriak, Tadeáš Ťapaj, Erik Pastva, Kristián Múdry, Alex Holub

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): ,,V prvom zápase sme odohrali vyrovnanú partiu, ale šťastie sa priklonilo na stranu súpera, keď sme inkasovali po stečovanej strele spoza šestnástky. Mali sme viacero príležitostí vyrovnať, ale v koncovke nám chýbalo viac rutiny. Okrem druhého zápasu s Debrecínom, kde sa prejavila únava (hrali sme dva zápasy po sebe v extrémnej horúčave 37°C) som bol s našou hrou miestami spokojný. Zápasy nás preverili a ukázali nám naše slabiny, ktoré budeme v tréningovom procese odstraňovať."

Prípravné zápasy: 

Wisla Krakov U13 - MFK Ružomberok U13 8:5 (4:4)
Góly RK:
Vrajko 2, Vrábeľ, Záhradník, Dunčko

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Kvalitný zápas z obidvoch strán. Po polčase bola remíza 4:4. Niektoré šance sme nepremenili a ku koncu zápasu nám odchádzali sily a v priebehu dvoch minút sme dostali dva góly. Napriek tomu to bol vyrovnaný zápas." 

MFK Ružomberok (žiačky/juniorky) - MFK Liptovský Mikuláš (ženy) 4:4
Góly RK:
Vigodová 2, N. Konfálová, Lovichová

Peter Dubovec (tréner žiačok a junioriek MFK Ružomberok): ,,Cez leto máme problém s dovolenkami, preto sme dali opäť dohromady žiačky a juniorky. V zápase nám chýbala väčšia ponuka na kombinačnú hru, lepší dôraz pri atakovaní protihráčok a občas predvídanie a čítanie vlastnej, ale aj súperovej hry. Stále sa učíme ofsajdový systém, no celkom úspešne. Po nedorozumení sme inkasovali len raz, jedenkrát z dvojmetrového ofsajdu a dvakrát po hrúbkach brankárky v rozohrávke, ktorá nás ale pri chytaní podržala. Spokojný som so štyrmi strelenými gólmi. Tri hráčky sa nám vrátili z hosťovania, tie sa musia ešte preorientovať na náš štýl."

Foto: Peter Graf (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK