15.8.2015

Preview: V krajskom derby mimo kraja privítame Žilinu

V nedeľu 16. augusta 2015 o 16:30, odohrá Ružomberok v Poprade zápas 5. kola Fortuna ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Jánom Bírešom.

Ruža odohrala v prebiehajúcej sezóne tri stretnutia. Vo všetkých zápasoch sa tím spod Čebraťa ako prvý dostal do vedenia, no napokon sa ani raz netešil z víťazstva a na svojom konte má jeden bod za remízu v Senici. V tabuľke patrí Ružomberku priebežná 10. priečka, pričom má rovnaký počet bodov aj skóre, ako 11. Spartak Trnava a na 9. Michalovce, oproti ktorým majú Ružomberčania aj Bíli Andeli k dobru vzájomný zápas, stráca dva body. Kde vidí asistent trénera dôvod nedotiahnutia sľubne sa vyvíjajúcich stretnutí do úspešného konca? Hlavne vždy spravíme buď nejakú individuálnu chybu, alebo nejakou taktickou vecou dostaneme súpera na koňa, ktorý sa prakticky zdvihne svojím prvým streleným gólom sa uchytí. Potom sa herná tvár nášho mužstva rapídne zmení,“ povedal člen ružomberského realizačného tímu.

Počas tohto týždňa Slovensko sužujú horúčavy. Od stredy až do soboty platí pre celú krajinu výstraha najvyššieho tretieho stupňa vydaná Slovenským hydrometerologickým ústavom. Na situáciu zareagovali aj jednotlivé zväzy a mládežníckym kategóriám preložili stretnutia. Ako sa v tréningovom procese vysporiadalo so situáciou A mužstvo? Prakticky my trénujeme väčšinou do obeda a podvečer, čiže snažíme sa prispôsobiť začiatky tréningových jednotiek teplotám, ktoré sú momentálne na Slovensku,“ vysvetlil Ján Bíreš.

V nedeľnom krajskom derby, ktoré sa tentokrát výnimočne uskutoční mimo Žilinského kraja, odohrajú pred kamerami RTVS naši hráči zápas so Žilinou. V ligovej tabuľke patrí Šošonom priebežná 3. priečka, pričom majú rovnaký bodový zisk ako 4. Skalica a 5. Slovan Bratislava a na 2. Dunajskú Stredu strácajú jeden bod. AS Trenčín si pred naším aktuálnym súperom vypracoval na čele päťbodový náskok, no tím spod Dubňa má, rovnako ako my, jedno stretnutie k dobru. Žilinčania dokazujú svoju silu aj v Európskej lige, keď sa v jej aktuálnej edícii ako jediný slovenský zástupca dostali cez tretie predkolo do play off, kde budú bojovať o účasť v skupinovej časti s tímom španielskej najvyššej súťaže - Athletic Bilbao. „Žilinu s Trenčínom považujem za najkvalitnejšie mužstvá súťaže, majú mladých hráčov, ktorí idú za svojím cieľom. Hrajú behavý, technický futbal. Naozaj nás čaká náročný súper,“ pochválil „žlto-zelených“ asistent trénera.

Ktorí hráči nebudú môcť v nedeľu zasiahnuť do stretnutia? „Stopercentne nebude k dispozícii Štefan Senecký, ktorý je dlhodobo zranený a Juraj Vavrík,“ povedal na záver Ján Bíreš.

MFK Ružomberok organizuje na súboj do Popradu autobusový výjazd, viac informácií nájdete tu!

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK