24.8.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa sa odohrali dohrávky tretieho kola 2. ligy staršieho a mladšieho dorastu, následne sa uskutočnili zápasy 4. kola dorasteneckých a 3. kola žiackych súťaží. Kategórie U15 a U10 (na foto) sa zúčastnili na turnajoch.

Ligové zápasy

II. liga starší dorast (U19)

FO Kinex Bytča - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly:
Bartoš, Totkovič, Madleňák

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,V úvodnom stretnutí sezóny predviedlo mužstvo nesúrodý výkon, striedali sme dobré herné fázy so slabšími. V kritických momentoch nás podržal brankár Kohár. Napokon je víťazstvo zaslúžené, no herný prejav potrebujeme zlepšiť."

MFK Ružomberok - FK LAFC Lučenec 6:0 (4:0)
Góly:
Madleňák 2, Vávro 2, Totkovič, Omasta

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Oproti duelu v Bytči sa hráči ukľudnili, počas celého zápasu hrali sebavedomo, kvalitne, predviedli sme množstvo ucelených kombinácií a zaslúžene zvíťazili vysokým gólovým rozdielom. Vstup do súťaže sa nám podaril, no stále je len začiatok. Chceme pokračovať v rovnakých výkonoch ako dnes."

II. liga mladší dorast (U17)

FO Kinex Bytča - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly:
Kmeť, Švec

MFK Ružomberok - FK LAFC Lučenec 7:0 (3:0)
Góly:
Švec 2, Hrdina 2, Múdry, Holub, Badár

I. liga starší žiaci - stred (U15)

MŠK Fomat Martin - MFK Ružomberok 3:3 (0:2)
Góly RK:
Veselovský 2, Bolibruch

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Z našej strany sa jednalo o veľmi slabý výkon. Hráči evidentne podcenili súpera, keďže so šancami narábali laxne a nedôrazne, čím sme súperovi poskytli šancu vrátiť sa do zápasu, čo aj dokonale využil. Zlyhali sme v prístupe k zápasu, v sústredení na jednotlivé herné situácie. Hráči tento zápas jednoznačne nezvládli v hlavách, z ich prístupu sme mali pocit, akoby očakávali, že sa súper porazí sám, pričom Martin nám vždy býval vyrovnaným súperom, čo sme hráčom neustále prizvukovali. Z výsledku a predvedeného výkonu sme sklamaní."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

MŠK Fomat Martin - MFK Ružomberok 0:4 (0:0)
Góly:
Matoš 4 (posledné 3 z 11m)

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 13:3 (8:1)
Góly RK:
Olos 4, Potocký 2, Záhradník 2, Rakyta, Diviš, Dunčko, Makovický, Fula

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Prvý polčas bol z našej strany dobrý. Dali sme osem gólov a chlapci ukázali niekoľko pekných akcií. Druhý polčas sme trochu poľavili, ale aj napriek tomu sme boli lepším družstvom. S nasadením a s výkonom chlapcov som bol spokojný."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 16:8 (6:5)
Góly RK:
Šotter 3, Kulich 2, Matej 2, Mikulaj 2, Jokel 2, Jantošík, Nemček, Figa, Hazucha, Kľuska vl. 

U15 víťazom tretieho ročníka Pohára Tomáša Ďubeka

V stredu 19. augusta 2015 sa naša najstaršia žiacka kategória U15 zúčastnila na turnaji vo Zvolene, kde sa umiestnila na prvej priečke. Individuálne ocenenia si odniesli viacerí ružomberskí futbalisti. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Dominik Veselovský, najlepším strelcom sa stal po rozstreloch Paolo Bolibruch a najlepším hráčom tímu spod Čebraťa bol Tomáš Kubík.

Zápasy našej U15 na turnaji:

MFK Ružomberok - FK Poprad 5:0
Góly:
Veselovský 2, Bolibruch, Čakloš, Kubačka

MFK Ružomberok - FO ŽP Šport Podbrezová 0:0

MFK Ružomberok - MFK Lokomotíva Zvolen 1:0
Gól:
T. Bobček

MFK Ružomberok - Lokomotíva Trnava 5:0
Góly:
Hatala, Pohánka, Veselovský, T. Bobček, Bolibruch

MFK Ružomberok - FK Slovan Levice 1:0
Gól:
Bolibruch

Konečné 1. miesto

Mojmír Šrobár (MFK Ružomberok U15): ,,Na dobre obsadenom turnaji dostali príležitosť všetci hráči, hralo sa na dvoch ihriskách systémom každý s každým, zápas trval 35 minút. Chlapci turnaj kondične dobre zvládli, som spokojný s obrannou fázou. V útočnej fáze sme sa nevyhli ešte stále vysokému počtu nevynútených stratených lôpt hlavne nepresnou, alebo nedôraznou rozohrávkou. Naše poďakovanie patrí organizátorom za pozvanie a skvelú organizáciu."

U10 sa zúčastnila na medzinárodnom turnaji v Petržalke

V sobotu 22. augusta 2015 si naša prípravka U10 zmerala svoje sily so súpermi na medzinárodnom turnaji Petržalka Cup, kde obsadila predposledné siedme miesto. 

Zápasy našej U10 na turnaji: 

MFK Ružomberok - FC Nitra 0:4
MFK Ružomberok - Ferencváros Budapešť 1:6
MFK Ružomberok - AS Trenčín 0:4
MFK Ružomberok - FC Petržalka 0:2
MFK Ružomberok - UMAG Mladosť 0:2
MFK Ružomberok - MŠK Žilina 5:0

Konečné poradie: 

1. Ferencváros Budapešť
2. Györi ETO FC
3. FC Nitra
4. FC Petržalka
5. AS Trenčín
6. UMAG Mladosť
7. MFK Ružomberok
8. MŠK Žilina

MFK Ružomberok U10: Janovec, Mrva, Rázga, Majerčík, Sidor, Petruška, Dittrych, Klima, Sekan, Latiak, Haluška

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Turnaj nám nastavil zrkadlo. Naši chlapci nemajú zvládnuté herné činnosti jednotlivca. Veľmi zle sa orientujeme na ihrisku, nie sme schopní kombinovať. Vôbec sme sa nedostávali do zakončenia, čo je najhoršie, robilo nám problém prejsť na polovicu súpera. V zakončení sme zbrklí. Chlapcov chcem ale pochváliť za to, že celý turnaj odmakali. Naozaj môžem povedať, že nevypustili ani minútu a čo je pre mňa dôležité, neprestali hrať ani za nepriaznivého stavu. Máme pred sebou dlhú cestu, musíme spoločne veľa pracovať, aby sme sa krok po kroku zlepšovali."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK