28.8.2015

Preview: Trávnik je pripravený, v sobotu na ňom privítame Michalovce

V sobotu 29. augusta 2015 o 19:00 sa Ružomberok prvýkrát v novom ročníku predstaví na domácej pôde, keď si v siedmom kole Fortuna ligy zmeria svoje sily s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Jánom Bírešom.

Minulú nedeľu odohrali Liptáci zápas na pôde úradujúceho majstra z Trenčína. Podarilo sa im prerušiť dve trenčianske série – bez inkasovaného gólu a bez bodovej straty. K úplnej spokojnosti však stále niečo chýbalo. Stretnutie sa skončilo remízou 1:1 a v samom závere videl svoju druhú žltú kartu v zápase Ján Maslo. „Tak, ako som spomínal pred zápasom, chceli sme sa venovať hlavne svojmu prejavu a streliť gól, lebo iba v tom prípade by sme boli úspešní. To sa nám podarilo, avšak gól stačil iba na remízu. Škoda Jakubkovej šance v závere zápasu, kde sme mohli s troškou šťastia zápas doviesť do trojbodového zisku. A k červenej karte, veľmi prísna z môjho pohľadu. V nadstavenom čase. Jano dal síce nohu trošku vyššie, ale určite nezasiahol protihráča. Lopta bola medzi nim a protihráčom. Rozhodca sa rozhodol tak, ako sa rozhodol, takže musíme to akceptovať,“ vyjadril svoj názor člen ružomberského realizačného tímu.

Kvôli inštalácii novej vyhrievanej hracej plochy, musela Ruža odohrať prvé tri stretnutia v popradskom NTC. Aké sú očakávania pred prvým skutočne domácim stretnutím? „Určite príde viac divákov, ktorí nás budú povzbudzovať. Určite budú zvedaví na štadión. Konečne sa predstavíme pred vlastným publikom v úplne domácom ružomberskom prostredí. Takže je to určite pre nich ťahákom a lákadlom aj z toho pohľadu, že nám môžu v tomto zápase naozaj pomôcť, keď ešte stále sme bez víťazstva. Prvé víťazstvo môžeme dosiahnuť pred vlastnými divákmi a na vlastnom ihrisku,“ zaželal sebe a aj tímu Ján Bíreš.

Ružomberok získal v doterajších stretnutiach štyri body a patrí mu priebežná 10. priečka. Od 9. Trnavy a 8. Podbrezovej delí tím spod Čebraťa jeden bod, má rovnaký bodový zisk ako 11. Zlaté Moravce a náskok jedného bodu pred poslednými Michalovcami. Futbalisti zo Zemplína sa stali v minulom ročníku po dramatickom závere víťazom DOXXbet ligy a v aktuálnej sezóne zažívajú svoju premiéru medzi elitou. V doterajších šiestich súbojoch získali tri body za domáce víťazstvo nad Zlatými Moravcami. „Sú to veľmi mladí chlapci. Hrajú väčšinou so svojimi odchovancami a s hráčmi, ktorí sú z tretej španielskej ligy. Detailne ich nepoznáme, zatiaľ sú na chvoste tabuľky, ale súťaž je vyrovnaná, každý s každým môže prekvapiť, takže nebudeme podliehať nejakej eufórii alebo nejakým predstavám, že to bude ľahučký zápas. Práve naopak, pripravíme sa naň tak, že je to najťažší zápas z tých siedmich,“ vyslovil prognózu asistent trénera.

Počas týždňa rezonovala aj nominácia reprezentačného trénera Jána Kozáka staršieho na kvalifikačné súboje Slovenska so Španielskom a Ukrajinou, kde môže dostať priestor aj náš útočník Martin Jakubko. „Myslím si, že pán Kozák nechcel zasahovať do nominácie. Kubo tam patril a určite tam bude patriť naďalej. Na Slovensku sú len dvaja hrotoví útočníci s takouto fyzickou postavou, to je on a Adam Nemec. Z tohto pohľadu je určite tam,“ dodal Ján Bíreš.

Do zápasu s Michalovcami nebude môcť kvôli červenej karte zasiahnuť Ján Maslo, okrem neho nebudú môcť tréneri počítať ani so zranenými hráčmi Tomášom Gerátom, Matúšom Macíkom a Milanom Ferenčíkom.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK