31.8.2015

Preview: Ružu čakajú v treťom kole Slovnaft Cup-u Šarišské Michaľany

V utorok 1. septembra 2015 o 16:30, vstúpi Ružomberok v Šarišských Michaľanoch do novej edície Slovnaft Cup-u. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera Jánom Bírešom.

Tím spod Čebraťa, nachádzajúci sa momentálne s piatimi bodmi na desiatej priečke Fortuna ligy, mal v druhom kole pohárovej súťaže voľný žreb a tak ho premiéra v aktuálnom ročníku čaká až v treťom kole, v ktorom sa na východe Slovenska stretne s tímom OŠFK Šarišské Michaľany. Futbalistom zo Šariša po šiestich kolách 4. ligy sever VSFZ, patrí s jedenástimi bodmi šiesta priečka, no k dobru majú jedno stretnutie. V predchádzajúcom kole Slovnaft Cup-u sa stretli s Družstevníkom Veľký Horeš a zdolali ho 1:0. ,,Určite to bude veľký sviatok pre ten región, dokonca Martin Jakubko pochádza z blízkeho okolia. Určite príde veľa ľudí, bude dobrá atmosféra. Ihrisko by tam malo byť relatívne v poriadku, takže čaká nás zaujímavý zápas pred dobrou diváckou kulisou," vyslovil svoju prognózu pred stretnutím člen ružomberského realizačného tímu.

Slovnaft Cup ponúka tímom z nižších súťaží možnosť na konfrontáciu so súperom z vyššej súťaže a zároveň je aj bojom o miestenku v Európskej lige. Tak, ako v predchádzajúcich kolách, aj v treťom kole sa hrá na jedno víťazné stretnutie, kde majú výhodu domáceho trávnika papierovo slabšie mužstvá, ktoré neraz dokážu výrazne skomplikovať život svojim favorizovaným súperom, o čom sa už neraz presvedčil aj náš klub. Naposledy sa tak stalo v druhom kole minulého ročníka, kedy Ruža prehrala v Kremničke 0:1 a veľmi skoro ukončila svoju púť v pohári. Podobné zaváhania neobchádzajú ani iné kluby, napríklad v už prebiehajúcej sezóne nestačila Skalica na Krásno nad Kysucou a svoje by vedeli povedať aj súperi v súčasnosti druholigovej Serede. ,,Pohár je všeobecne zaujímavý v tom, že sa hrá na jeden zápas, takže tí protivníci sa dokážu vyburcovať. Pokiaľ nedáte rýchly gól, tak je to potom už len o psychike a bojovnosti slabšieho družstva," dodal Ján Bíreš. 

Do stretnutia nebude môcť kvôli zraneniam zasiahnuť pätica hráčov - Štefan Senecký, Tomáš Gerát, Juraj Vavrík, Milan Ferenčík Ivan Kotora.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK