10.9.2015

Marek Sapara podpísal dvojročnú zmluvu

Klub MFK Ružomberok sa dohodol na dvojročnej zmluve s kreatívnym stredopoliarom Marekom Saparom.

Futbalistu narodeného 31. júla 1982 netreba našim fanúšikom zvlášť predstavovať. Jeho futbalové začiatky sa spájajú s klubom 1. FC Košice. V roku 2004 prestúpil do Ružomberka, kde v sezóne 2005/06 ako kapitán s naším tímom vyhral ligu aj pohár. Po úspešnej sezóne nasledoval prestup do Rosenborgu Trondhaim, kde si zopakoval majstrovské oslavy a zahral si aj skupinovú fázu Ligy Majstrov. Po pôsobení v Nórsku si účastník Majstrovstiev sveta 2010 vyskúšal pôsobenie v tureckých kluboch, ktoré v posledných rokoch pribrzdili zranenia.

Cesty Mareka Saparu a klubu spod Čebraťa sa opäť spojili v jarnej časti minulej sezóny, kedy ako hráč Osmanlisporu prišiel na hosťovanie do Ružomberka. Návrat skúseného futbalistu sa ihneď prejavil aj na výsledkoch. Hráč s číslom dvadsaťsedem sa síce ešte len zotavoval zo zranenia, no napriek tomu mal prsty vo väčšine gólov futbalistov v oranžových dresoch, vďaka čomu sa Liptáci po pár jarných kolách odlepili z hrozivého spodku tabuľky.

Nasledoval však nešťastný zápas v Zlatých Moravciach. Marek Sapara vypracoval dva góly a Ruža sa tešila z dôležitých troch bodov, lenže po jednom úplne bežnom, ale zároveň veľmi nešťastnom súboji, sa viacnásobnému slovenskému reprezentantovi obnovilo zranenie. Ihneď preto nasledovala ďalšia operácia a dlhý čas bez futbalu. Po sezóne sa navyše musel vrátiť do Osmanlisporu. Počas posledných dní však Marek Sapara ukončil spoluprácu s tureckým klubom a od začiatku tohto týždňa začal trénovať s ružomberským A mužstvom. Opätovné pôsobenie v centre Dolného Liptova spečatil podpisom zmluvy na dva roky.  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK