14.9.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali dorastenci zápasy 7. kola a žiaci 6. kola svojich súťaží, ligu odštartovali aj naše juniorky (na foto) a postupne začínajú novú sezónu aj prípravkári.

Ligové zápasy

II. liga starší dorast (U19)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Ružomberok 0:1 (0:0)
Gól:
Zsigmund

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Vyrovnané, bojovné derby. Domáci kvalitne bránili, my sme duel zvládli hlavne po taktickej stránke, o tesnom víťazstve rozhodol z rýchleho protiútoku Zsigmund. Súťaž pokračuje v rýchlom tempe, v utorok cestujeme do Čadce."

II. liga mladší dorast (U17)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Ružomberok 0:2 (0:0)
Góly:
Kmeť, Pastva

I. liga starší žiaci - stred (U15)

Jupie Podlavice Badín - MFK Ružomberok 0:6 (0:5)
Góly:
Luščík 2, Dopater, Ursacher, Veselovský, Uhliarik

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U15): ,,V tomto zápase sa proti nám predstavil súper, ktorý s nami chcel a aj hral otvorenú partiu. Počas celého zápasu sa nás snažil napádať po celej ploche ihriska, čím otváral priestor pred vlastnou bránou a tak sme sa často dostávali do šancí, ktoré sme hlavne v prvom polčase veľmi efektívne premieňali. V obrane sme si so súperovým tlakom poradili rýchlou kombináciou a jednoduchým riešením herných situácií a aj prechod do útoku nebol až taký komplikovaný, ako v predchádzajúcich zápasoch. Celkovo sa hral rýchly a atraktívny zápas."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

Jupie Podlavice Badín - MFK Ružomberok 2:1 (1:1)
Gól RK:
Janovec

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 12:0 (4:0)
Góly:
Záhradník 3, Jančo 2, Fula 2, Diviš, Vrajko, Makovický, Olos, Vrábeľ

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Chlapci nastúpili do zápasu zodpovedne. Bystrica je vždy dobrý súper, ale napriek tomu sme boli lepší po všetkých stránkach a chlapcov môžem pochváliť za celozápasový prístup, keď sme súpera do ničoho nepustili."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 10:7 (5:2)
Góly RK:
Hrivňák 3, Jokel 2, Šotter, Figa, Matej, Nemček, Fula

II. liga junioriek SsFZ

MŠK Fomat Martin - MFK Ružomberok 0:3 (0:2)
Góly:
Kokošková 2, Adamčiaková

Peter Dubovec (tréner žiačok a junioriek MFK Ružomberok): ,,Premiérový zápas tejto súťaže bol poznačený úvodnou nervozitou v oboch družstvách. Bol to zápas o psychike, o tom, kto dá prvý gól. Nám sa to našťastie podarilo už v 3. minúte. Hralo sa viac-menej medzi šestnástkami. Nebol to najkrajší futbal, aký diváci videli, ale vypracovali sme si viac vyložených šancí, z ktorých sme pridali dva góly a preto zaslúžene vyhrali. Potešilo ma aj čisté konto. Proti Žiline budeme musieť v ďalšom kole hrať odvážnejší a kombinačnejší futbal."

Liga prípraviek (U10)

MFK Ružomberok - Juventus Žilina 37:2 (20:1)

MFK Ružomberok U10: Haluška, Latiak, Petruška, Želonka, Gerec, Sekan, Rázga, Sydor, Čieško, Klíma, Dittrych, Valient, Majerčík, Frolo, Mrva, Bombek, Janovec

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Chlapcov musím pochváliť za dnešný výkon. V hre bola bojovnosť, nasadenie, snaha o kombinačnú hru. Mrzí ma množstvo nepremenených šancí. V obrane musíme hrať drzejšie, viac si dovoliť smerom dopredu. Výsledok netreba v žiadnom prípade preceňovať, na tréningoch musíme ešte viac pracovať a verím, že takýchto zápasov bude čoraz viac."

Liga prípraviek (U9)

MFK Ružomberok - Juventus Žilina 15:3

MFK Ružomberok U9: Piták, T. Makovický, Hlavčo, Kohút, Tomčík, Jacko, Frič, F. Uličný, Kerdík, Dorník, Sloboda, Rajnoha, Glemba, Furdek, O. Uličný, Mrva, P. Makovický

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,7. septembra 2015 sme odohrali prvý zápas Ligy prípraviek. Chcel by som sa všetkým poďakovať za účasť. Prvý zápas skončil pre nás víťazne, aj keď v hre bolo ešte veľa nedostatkov. Musíme ďalej tvrdo pracovať. Chlapcov treba pochváliť a povzbudiť do ďalšej práce."

Prípravný zápas

ŠK Lúčky (žiaci) - MFK Ružomberok (žiačky/juniorky) 2:2 (2:0)
Góly RK:
Senková, Petercová

Peter Dubovec (tréner žiačok a junioriek MFK Ružomberok): ,,V tomto zápase sme skúšali dve nové brankárky, pre ktoré to bola vôbec prvá skúsenosť bez akéhokoľvek tréningu. S výsledkom som preto spokojný. Juniorky hrali prvý polčas, majú lepšiu techniku, ale hrajú kŕčovito, často im chýba radosť z pohybu, z hry ako takej, prekvapivá myšlienka, nevyužívali pomocnú spätnú prihrávku. Žiačkam chýba lepšia individuálna technika, čo chce len trpezlivosť na tréningu. Priniesli však do druhého polčasu oživenie."

U9 druhá na turnaji v Stankovanoch

Prípravka U9 sa 13. septembra 2015 zúčastnila na turnaji Liptov U9 CUP 2015, kde sa po piatich víťazstvách, jednej remíze a jednej prehre umiestnila na konečnej druhej priečke za prvým Dolným Kubínom. 

Zápasy našej U9 na turnaji:

MFK Ružomberok - MFK Dolný Kubín 1:4
MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:1
MFK Ružomberok - Juventus Žilina 3:0
MFK Ružomberok - FO Kinex Bytča 2:1
MFK Ružomberok - CFT Academy Prešov 4:0
MFK Ružomberok - CFT Academy Vranov 6:2
MFK Ružomberok - Príbovce 3:3

Konečné 2. miesto

MFK Ružomberok U9: Rusnák, T. Makovický, Sloboda, Dorník, Latiak, Rajnoha, P. Makovický, Piták, Uličný, Mrva

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,13. septembra 2015 sme sa zúčastnili turnaja v Stankovanoch. Turnaja sa zúčastnili mužstvá Dolný Kubín, Bytča, Liptovský Mikuláš, Juventus Žilina, Akadémia Prešov, Akadémia Vranov, Príbovce a my. Hralo sa systémom každý s každým. Prehrali sme iba prvý zápas, kde sme nezachytili úvod turnaja. Potom sme vyhrali päť zápasov po sebe a v poslednom sa zrodila remíza. Dnes sme podali dosť kostrbatý výkon aj keď snahu chalanom nemôžem uprieť. Prvé tri zápasy boli z našej strany dosť slabé. Potom sa chlapci začali lepšie pohybovať po ihrisku, čo sa prejavilo aj v zlepšenej hre a vo výsledkoch. Chlapcom ďakujem za bojovné výkony a samozrejme rodičom za slušné povzbudzovanie."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK