16.9.2015

Ružomberské A mužstvo bude viesť Ladislav Pecko

Po ukončení spolupráce s trénerom A mužstva Ivanom Galádom, prišli do klubu Dušan Tittel a Ladislav Pecko. V stretnutí s Podbrezovou bol druhý z dvojice poverený vedením seniorského tímu.

Ladislavovi Peckovi vyšla premiéra na ružomberskej lavičke, Liptáci si pod jeho vedením pripísali na svoje konto prvé víťazstvo v aktuálnej sezóne a v pozícii hlavného trénera zostane aj naďalej. Jeho asistentom zostáva Ján Bíreš a trénerom brankárov bude aj naďalej Marek Rodák

Kto je Ladislav Pecko?

Štyridsaťsedemročný tréner začínal svoju hráčsku kariéru ako mládežník v kluboch TJ Krásno nad Kysucou a MFK Dolný Kubín, až napokon prišiel do bratislavského Slovana, s ktorým sa viaže podstatná časť jeho profesionálnej kariéry. Belasý dres obliekal v rokoch 1986 – 2005, s výnimkou polročného hosťovania v Drnoviciach. Následne vyskúšal pôsobenie v FC Illmitz, FK ŠK Danubia Hrubý Šúr a SF Berg. V roku 2007 sa ako tréner vrátil do Slovana Bratislava, kde pôsobil na pozícii asistenta trénera a následne sa stal hlavným trénerom. Potom si vyskúšal trénerskú prax aj v Tatrane Prešov, pri mládežníckych reprezentačných tímoch a naposledy zastával post asistenta trénera v bratislavskom Slovane.

Ladislav Pecko sa ako hráč môže pochváliť štartmi v seniorskom reprezentačnom tíme Česko-Slovenska a Slovenska. V roku 1992 sa tešil z titulu majstra Česko-Slovenska, štyrikrát vybojoval v drese tímu z hlavného mesta titul Majstra Slovenska a rovnako štyrikrát dvíhal nad hlavu Slovenský pohár. V pozícii hlavného trénera strávil na lavičke Belasých úspešnú sezónu 2008/09, kedy Slovan vyhral najvyššiu súťaž.

Foto: SPORTSFILE David Maher

ZDIEĽAJ ČLÁNOK