18.9.2015

Preview: Musíme hrať tak, ako prvý polčas v Podbrezovej

V sobotu 19. septembra 2015 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 9. kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

Nový lodivod tímu spod Čebraťa prišiel do Ružomberka počas reprezentačnej prestávky. Ako sa mu zatiaľ páči aktuálne pôsobisko? ,,Zatiaľ sa mi páči veľmi dobre, samozrejme je to aj tým prvým víťazstvom, ale aj ľuďmi, aj prostredím, len aby to vydržalo,“ zaželal si majster Česko-Slovenska z roku 1992.

Podobne ako Ivan Galád aj Ladislav Pecko zažil víťaznú premiéru na ružomberskej lavičke na pôde Podbrezovej. Výkon hráčov ho potešil hlavne v úvodnom dejstve. „Ako som povedal už cez týždeň, prvý polčas to bolo veľmi dobre aj v defenzíve, aj v ofenzíve. V druhom polčase to už bolo slabšie, bohužiaľ sme nechali súpera hrať. Hlavné je, že sme získali tri body a verím, že ďalší zápas bude tak dobrý, ako prvý polčas,“ spomína si hlavný tréner na svoju premiéru.

Liptáci doteraz vybojovali osem bodov, patrí im priebežné siedme miesto a na 6. Senicu strácajú jeden bod. Rovnaký bodový zisk ako tím z centra Dolného Liptova má aj 8. Skalica, 9. Trnava a aj náš súper, momentálne 10. FC ViOn Zlaté Moravce. Dres ViOn-u momentálne oblieka množstvo zahraničných futbalistov, vrátane nášho niekdajšieho hráča Tawambu, ktorý sa minule gólom podieľal na domácom víťazstve Zlatých Moraviec nad Dunajskou Stredou. „Ťažko na nich niečo povedať. Je to nevyspytateľný súper, je tam veľa cudzincov. Môžu sa zomknúť, hrať dobre, ale môžu sa aj rozhádzať a môžu nám to uľahčiť. V prvom rade sa musíme sústrediť na náš výkon. Ak podáme taký výkon, ako prvý polčas v Podbrezovej, tak nemám strach,“ vysvetlil Ladislav Pecko.

Do stretnutia nebudú môcť zasiahnuť zranení hráči – Štefan Senecký, Marek Sapara, Juraj Vavrík, Tomáš Gerát, Ivan Kotora, Milan Ferenčík, Viktor Miklós a Matúš Macík.

Zápas sledujeme naživo!

Foto: Roman Ferstl (SFZ)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK