21.9.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali dorastenci zápasy predohrávaného 15. a následne aj 8. kola svojich súťaží a žiaci odohrali stretnutia 7. a 8. kola. Novú sezónu odštartovali prvými tromi súbojmi aj žiačky. Juniorky odohrali stretnutie 2. kola so Žilinou.

Ligové zápasy

II. liga starší dorast (U19)

FK Čadca - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly:
Zsigmund, R. Kružliak

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Stretnutie na jednu bránu, o víťazstve sme rozhodli vďaka dvom štandardným situáciám. V nie veľmi futbalovom zápase mužstvo potvrdilo úlohu favorita!"

MFK Ružomberok - FK Rakytovce 5:0 (2:0)
Góly: R. Kružliak 3, A. Bartoš, Omasta

Vladmír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Úvodných pätnásť minút trvalo, kým si domáci zvykli na podmočené ihrisko. Po góle Kružliaka sa mužstvo upokojilo a dominovalo v celom stretnutí. Presadili sme sa aj gólovo, napokon vládne spokojnosť s výkonom aj výsledkom."

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU!

II. liga mladší dorast (U17)

FK Čadca - MFK Ružomberok 0:4 (0:2)
Góly:
Zemančík 2, Dzuriak, Kmeť

MFK Ružomberok - FK Rakytovce 5:0 (0:0)
Góly:
Rapoš, Kmeť, Foťko, Krajčírik (z 11m), Švec

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU!

I. liga starší žiaci - stred (U15)

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:2)
Gól RK:
Uhliarik

FO ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Gól RK:
Dopater

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Bol to zápas popredných družstiev tabuľky a obe predviedli veľmi dobrý výkon. V prvom polčase sme v obrannej fáze až príliš často chybovali a aj preto sme dostali gól. V druhom dejstve sme prevzali iniciatívu, súpera sme zatlačili pred jeho bránu a vyrovnali. Mali sme možnosti na strelenie víťazného gólu, ten sa nám napriek viacerým šanciam streliť nepodarilo."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 3:1 (1:1)
Góly RK:
Matoš 2 (druhý z 11m), Bradiak

FO ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok 1:5 (1:4)
Góly RK:
Matoš 3, Janovec 2

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

Jupie Podlavice Badín - MFK Ružomberok 7:4 (4:2)
Góly RK:
Záhradník, Vrajko, Diviš (z 11m), Kacvinský

MFK Ružomberok - FO ŽP Šport Podbrezová 9:2 (5:1)
Góly RK:
Záhradník 2, Hrbček 2, Fula 2, Olos, Jančo, Vrábeľ

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

Jupie Podlavice Badín - MFK Ružomberok 3:11 (2:3)
Góly RK:
Figa 4, Jokel 4, Nemček, Matej, Fornál

MFK Ružomberok - FO ŽP Šport Podbrezová11:2 (4:1)
Góly RK:
Figa 3, Matej 2, Jokel, Mikulaj, Hazucha, Dujava, Nemček, Šotter (z 11m)

I. liga žiačok SsFZ - Sever

MFK Ružomberok - ŠKF VIX Žilina 1:1 (0:0)
Gól RK:
Kokošková

MFK Ružomberok - OŠK Bziny 4:0 (1:0)
Góly:
F. Kovalíková 2, Mašurová, Droppová

MFK Ružomberok - TJ Havran Ľubochňa 0:1 (0:1)

Peter Dubovec (tréner žiačok MFK Ružomberok): ,,Nový ročník tejto súťaže ukázal na náš neskúsený káder s minimom hráčok. V zápase so Žilinou sme utrpeli remízu. Bzinám sa pri prvom našom góle zranila brankárka a chytať musela ísť hráčka, čo sme využili. S domácimi, nováčikom súťaže, sa dievčatá rozhodli hrať individuálne, čo nemohlo viesť k úspechu. Nerešpektovanie trénerových pokynov spôsobilo inkasovaný gól. Cez prestávku som musel opäť zvýšiť hlas. Zlepšili sme hru, dominovali sme, ale gól sme nedali ani z vyložených šancí. Baby si musia položiť otázku, či cesta k úspechu je robiť na ihrisku čo im tréner povie, alebo presný opak."

II. liga junioriek SsFZ

ŠKF VIX Žilina - MFK Ružomberok 6:0 (2:0)

Peter Dubovec (tréner junioriek MFK Ružomberok): ,,Obrana robila, čo sa dalo, ale nemali sme stred poľa ani útok. Každá lopta sa tak okamžite vracala naspäť a pod sústavným tlakom logicky vznikali aj chyby. Osem striel medzi žrde znamenalo šesť gólov. Hlavne v druhom polčase sme boli osem minút niekde na párkach a dostali sme štyri góly. Pôsobili sme až tragikomicky, keď sme sami sebe odoberali loptu, prípadne si vďaka nekomunikácii zavadzali pri streľbe. Skúsený súper dominoval a zaslúžene vyhral. Pozitívum vidím v tom, že hráčky sa snažili dodržiavať systém, aj keď sa nám nič nedarilo. Sme len na začiatku, chce to trošku viac praxe."

U10 sa predstavila na Superlige v Trenčíne

Prípravka U10 si v sobotu 19. septembra 2015 na turnaji v Trenčíne zmerala sily so Spartakom Trnava, Trenčínom, Senicou a Slovanom Bratislava. Na turnajoch tohto druhu sa neurčuje konečné poradie, no naše mladé nádeje mali v štyroch súbojoch so zaujímavými súpermi priaznivú bilanciu - tri víťazstvá, jedna tesná prehra. 

Zápasy našej U10:

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 3:2
MFK Ružomberok - AS Trenčín 4:3
MFK Ružomberok - FK Senica 6:2
MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 2:3

MFK Ružomberok U10: Čieško, Mrva, Rázga, Majerčík, Sidor, Petruška, Dittrych, Klíma, Valient, Gerec, Haluška, Frolo

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Som veľmi rád, že sa nám podarilo dostať na kvalitne obsadený turnaj. Odohrali sme veľmi kvalitné stretnutia, kde bolo potrebné bojovať o každý kúsok poľa. Som nespokojný s našou defenzívou, máme problémy s rozohrávkou, dostupovaním k hráčom. V útočnej fáze sme lepší. Snažili sme sa kombinovať, robiť jeden na jedného a hlavne otáčať hru. Chcem sa všetkým hráčom poďakovať za snahu a predvedený výkon a rodičom za pomoc pri doprave."

Foto: Peter Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK