25.9.2015

Preview: ,,Verím, že budeme viac útočiť"

V sobotu 26. septembra 2015 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 11. kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Ladislavom Peckom.

Po dvoch víťazstvách si Liptáci v utorok pripísali na svoje konto prvú prehru od príchodu nového šéfa realizačného tímu, keď v Myjave podľahli domácemu Spartaku 1:2. „Zápas môžem zhodnotiť akurát tak, že sme si v podstate za päť minút prehrali zápas našimi ľahkými chybami. Nepodarilo sa nám to otočiť. Súper je konsolidovaný, dobre bráni a chýbalo nám kúsok šťastia k tomu, aby sme dosiahli aspoň remízu. Hovorím, keď ľahko pustíte súpera do dvojgólového vedenia u neho doma, tak zápas si moc sťažíte,“ spomína si tréner na zatiaľ posledný súboj.

Ružomberok v doterajších desiatich stretnutiach získal 11 bodov a nachádza sa na 7. mieste. Rovnaký bodový zisk patrí aj 8. Trnave a 9. Zlatým Moravciam. Náš aktuálny súper z Dunajskej Stredy doteraz vybojoval 15 bodov a nachádza sa na 5. priečke, má o tri body viac ako 6. Senica a na 4. Slovan Bratislava stráca rovnako tri body. Čo by mohlo platiť na tím z juhu Slovenska? „Budeme znova takí agresívni, ako doteraz, len budeme viac strieľať a verím, že začneme zas dávať góly,“ vyslovil svoju prognózu lodivod tímu. 

Okrem prehry trápila Liptákov v utorok aj ďalšia nepríjemná skutočnosť. Už doteraz početné rady zranených hráčov rozšíril stabilný člen A mužstva Martin Nagy. Okrem neho sa na zozname maródov nachádzajú brankári Štefan Senecký a Matúš Macík a stredopoliari Marek Sapara, Juraj Vavrík, Tomáš Gerát, Ivan Kotora, Milan Ferenčík a Viktor Miklós. Už pohľad na mená naznačuje, že zranenia najviac zasiahli defenzívnych stredopoliarov. „Máme štyroch v mužstve a štyria sú zranení. Takže to nejako polepíme, ale verím, že budeme viac útočiť a budú vo väčšej miere hrať ofenzívni hráči,“ dodal odhodlane Ladislav Pecko.  

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK