2.10.2015

Preview: Vrátiť Skalici požičané

V sobotu 3. októbra 2015 o 14:30, odohrá Ružomberok zápas 12. kola Fortuna ligy s domácou Skalicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

V minulom kole sa Ruža predstavila na vlastnom trávniku a zdolala Dunajskú Stredu 1:0. Pred súbojom nabádal hráčov hlavný lodivod k aktívnej ofenzívnej hre. Bol po stretnutí spokojný s plnením svojich pokynov? „Spokojní môžeme byť len s koncom prvého polčasu a so začiatkom druhého. Na začiatku zápasu nás zastavilo pár chýb, zbytočná šanca súpera. Tam sme sa trochu zľakli a neboli sme takí aktívni, nechceli sme hrať po zemi. Po tých dvadsiatich minútach to už bolo lepšie. Potom sme si vypracovali šance. Aktívne sme vstúpili aj do druhého polčasu. Dali sme gól, mali sme brejky, paradoxne nás pribrzdilo vylúčenie súpera. Mysleli sme si, že už sa to uhrá samo. Oni boli aktívni a my sme len pasívne čakali, čo súper spraví. Chvalabohu nás nepotrestal a zápas sme dotiahli. Takže v tom sa musíme zlepšiť a za stavu 1:0 ešte viac dominovať,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Po prvej tretine aktuálneho ročníka Fortuna ligy majú Liptáci na svojom konte 14 bodov a patrí im priebežná 6. priečka ligovej tabuľky. Rovnaký bodový zisk má aj 7. Trnava a 5. Dunajská Streda doteraz získala o bod viac. Náš súper zo Záhoria má 10 bodov a nachádza sa na 10. priečke. Pred 11. Michalovcami má náskok troch bodov a jeden bod stráca na 9. Zlaté Moravce. Pred vzájomným stretnutím sa Ruža musí mať na pozore. V prvom kole, ktoré sa odohralo v Poprade, totiž utŕžila od nováčika facku v podobe prehry 1:3. „Do Skalice musíme ísť s tým, aby sme si tie body vrátili naspäť. To je všetko, čo k tomu môžem povedať,“ ozrejmil Ladislav Pecko.

Zo zranených hráčov je už hlavnému trénerovi k dispozícii Viktor Miklós. S tímom začali trénovať aj Tomáš Gerát s Milanom Ferenčíkom, no do sobotného súboja ešte s najväčšou pravdepodobnosťou nezasiahnu. Kvôli zraneniam nebudú môcť nastúpiť Štefan Senecký, Matúš Macík, Marek Sapara, Martin Nagy, Juraj Vavrík a Ivan Kotora. Trest za päť žltých kariet si musí „odsedieť“ Štefan Zošák.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK