2.10.2015

Marek Sapara: „Rok 2006 si budem pamätať celý život“

Keďže vrámci projektu Cesta s trofejou sme dostali možnosť nechať si trofej pre víťaza Fortuna ligy ešte niekoľko dní, navštívili sme s ňou Concordia PUB. Do fanúšikovského podniku zavítali aj Marek Sapara a Štefan Zošák.

Štefan Zošák: „Na ihrisku je to prirodzenejšie“

Fanúšikovia mali možnosť odfotiť sa s trofejou a hráčmi, ktorí v sezóne 2005/06 vybojovali double, prípadne získať ich autogram. Ako si Štefan Zošák spomína na majstrovské oslavy? „Spomienky sú samozrejme najkrajšie. Bol by som rád, keby sa to ešte zopakovalo. Uvidíme, či sa to ešte niekedy podarí alebo už budú len spomienky,“ zamyslel sa ružomberský stredopoliar.

Hráč nosiaci dres s číslom osemnásť videl v minulom stretnutí s Dunajskou Stredou piatu žltú kartu v aktuálnom ročníku a tak bude súboj v Skalici sledovať len z tribúny. „Lepšie by bolo keby som hral, lebo na ihrisku je to prirodzenejšie, ako sedieť na tribúne, ale vykartoval som sa a musím stáť,“ smutne skonštatoval Štefan Zošák.

Bude Marek Sapara dvíhať nad hlavu aj novú trofej?

Marek Sapara v sezóne 2005/06 doviedol ako kapitán Liptákov k premiérovému triumfu v najvyššej súťaži. „Bol to skvelý rok. Okrem ligy sme vyhrali aj Pohár, čo sa vždy ráta. Bolo to navyše na storočnicu ružomberského futbalu, takže o to to bolo krajšie,“ spomína si futbalista, ktorý mal v danom roku ešte jeden dôvod na radosť. Po zisku double s Ružomberkom prestúpil do Rosenborgu Trondheim a aj v jeho drese sa tešil z majstrovského titulu. „Presne tak, ten rok bol veľmi vydarený. Čo sa týka futbalu, rok 2006 si budem pamätať na celý život,“ priznal viacnásobný slovenský reprezentant.

Pri pohľade na vystavenú ligovú trofej by si všetci prítomní fanúšikovia priali, aby sa do Ružomberka ešte vrátila, nie však vrámci projektu, ale ako súčasť majstrovských osláv. Myslí si Marek Sapara, že ešte zdvihne nad hlavu aj novú trofej? „Pevne verím, že áno. Roky už utekajú, nie som najmladší, ale pevne verím, že pokiaľ budem hrávať futbal, tak hádam by sa mohlo podariť, že by sme nejaký pohár zdvihli nad hlavu,“ zaželal sebe, tímu a aj fanúšikom kreatívny stredopoliar.

Ružomberský kapitán z majstrovskej sezóny je znova naším hráčom, no momentálne ešte pretrváva jeho zranenie, ktoré utrpel pri jarnom víťazstve Ruže v Zlatých Moravciach. Ako sa vyvíja jeho zdravotný stav? „Musím povedať, že celkom dobre. Všetko pokračuje podľa plánu. Teraz 6. októbra bude šesť mesiacov po operácii. Pomaly by som sa už chcel pridávať k mužstvu. Niektoré veci už robím s nimi, napríklad rozcvičku a podobné veci, ale ešte potrebujem možno 2-3 týždne, aby ten sval a koleno zosilnelo a aby to poriadne držalo,“ vysvetlil Marek Sapara.  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK