5.10.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali naši dorastenci zápasy 10. a žiaci 9. kola svojich súťaží. Tak žiaci ako aj dorastenci si zmerali svoje sily s rovesníkmi zo Zvolena. V ligových súbojoch sa predstavili aj žiačky a prípravkári.

II. liga starší dorast (U19)

MFK Ružomberok - MFK Lokomotíva Zvolen 4:2 (2:0)

Góly RK: Omasta 2, Šroba, Madleňák

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Stretnutie na umelej tráve prinieslo dva rozdielne polčasy. V prvom jednoznačne dominovali domáci, v druhom polčase sa hra vyrovnala, my sme si vybrali slabší deň, no víťazstvo si mužstvo postrážilo."

Fotogalériu nájdete  TU!

II. liga mladší dorast (U17)

MFK Ružomberok - MFK Lokomotíva Zvolen 5:0 (1:0)
Góly:
Porubän 2, Filek, Badár, Klačko

Fotogalériu nájdete  TU!

I. liga starší žiaci - stred (U15)

MFK Ružomberok - MFK Lokomotíva Zvolen 6:0 (2:0)
Góly:
Luščík 2, T. Bobček, Veselovský, Dopater, Uhliarik

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Po dlhšej dobe sa nám do zostavy vrátili viacerí zranení, či chorí hráči. S herným prejavom družstva môžem vysloviť spokojnosť, vyvarovali sme sa príliš dlhého držania lopty, kombináciu sme oproti predchádzajúcim zápasom spresnili a v zakončení sme boli dôrazní. Súper mal z nás rešpekt, my sme ho napádali od jeho šestnástky a aj tak sme ho dostávali pod tlak a dostávali sme sa k rýchlemu vytvoreniu si šancí. Výborný výkon podal Marek Luščík. Generálka na dvojzápas so Žilinou dopadla pre nás dobre."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

MFK Ružomberok - MFK Lokomotíva Zvolen 8:0 (4:0)

Góly: Bradiak 2, Janovec 2, Tutura, Kohút, S. Maslo, M. Makovický

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Dali sme rýchlo dva góly a zápas sa dohrával iba v tréningovom tempe."

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MFK Lokomotíva Zvolen - MFK Ružomberok 0:20 (0:8)

Góly: Záhradník 5, Diviš 2, Rakyta 2, Naď 2, Kompiš 2, Potocký 2, Fula, Červeň, Olos, Kozica, Vrábeľ

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Chlapci si z chuti zastrieľali, zahrali futbal s peknými kombinačnými akciami a ako vždy sme nepremenili veľa gólových šancí. Preveria nás lepší súperi."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MFK Lokomotíva Zvolen - MFK Ružomberok 1:11 (0:5)

Góly RK: Butkaj 3, Matej 3, Figa, Fula, Jokel, Kudlačák, Golian (vl.)

I. liga žiačok SsFZ - Sever

MFK Ružomberok - TJ Havran Ľubochňa 1:0 (1:0)
Gól:
Konfálová

MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 7:0 (3:0)
Góly:
Konfálová, F. Kovalíková, Mašurová, Droppová, Vrabková, Kubalová, Kokošková

MFK Ružomberok - ŠKF VIX Žilina 2:2 (1:0)
Góly RK:
Kokošková 2

Peter Dubovec (tréner žiačok MFK Ružomberok): ,,Baby začali prvý zápas kombinačne, prvých desať minút hrali pekný futbal, dodržiavali moje pokyny a zaslúžene dali gól. Už tradične sa po góle dievčatám zapla v hlavách kontrolka s názvom sebčenie a bolo po futbale. Strácali tak zbytočne lopty, nemali dostatok síl vrátiť sa, samé zakladali brejky súpera, robili presný opak, čo som určil. Tak to bolo aj v zápase so Žilinou, kde sme dvakrát neudržali vedenie. Výnimkou bol zápas s Mikulášom a hneď sa to odzrkadlilo aj na výsledku. Splnili sme však cieľ a to držať sa v tabuľke na prvých troch postupových priečkach. Boli to posledné zápasy pod mojim vedením, dievčatám budem držať palce."

Liga prípraviek (U10)

MFK Ružomberok - MFK Dolný Kubín 14:15

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Dnes naši hráči nastúpili až s príliš veľkým rešpektom. Počas celého zápasu sme si neverili, zbavovali sme sa lopty a všade sme boli o dva kroky neskôr. Veľmi zle sme rozohrávali loptu z brány, obrany a keď sa to aj podarilo, vpredu sme ju vôbec nepodržali. Som sklamaný z prístupu niektorých hráčov k zápasu. Pokračujeme ďalej v práci a verím, že nabudúce to bude lepšie."

Liga prípraviek (U9)

MFK Ružomberok - MFK Dolný Kubín 17:1

Góly RK: Rajnoha 5, P. Makovický 4, Hrnčiar 3, Mrva, F. Uličný, Furdek, Kohút, Jacko

MFK Ružomberok U9: Piták, T. Makovický, Hlavčo, Kohút, Tomčík, Jacko, Frič, F. Uličný, Kerdík, Sloboda, Rajnoha, Glemba, Furdek, O. Uličný, Mrva, P. Makovický, Krakovský, Rusnák, Hrnčiar

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,Máme za sebou ďalší víťazný zápas v lige prípraviek. Chcem chlapcom zagratulovať k peknému výsledku. Potešilo ma, že sme vyhrali všetky polčasy a že sa gólovo presadili niektorí chlapci. Celý týždeň sme sa v tréningovom procese snažili odstrániť chyby z posledného zápasu, bolo to o trošku lepšie ako v Liptovskom Mikuláši. Zlepšila sa nám rozohrávka od brankárov, čo ma veľmi teší, len musíme zlepšiť prechod z obrany do útoku. Dnes som mal na zápase devätnásť hráčov, čo ma veľmi teší, že sa chlapci tešia na zápasy, všetci dostali šancu, lebo do budúcnosti potrebujeme každého."

MŠK Fomat Martin - MFK Ružomberok 11:12

MFK Ružomberok U9: T. Makovický, T. Furdek, M. Krakovský, J. Piták, P. Makovický, D. Frič, D. Rusnák, J. Mrva, P. Kohút, A. Rajnoha, F. Frnčiar, D. Jacko

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,Máme za sebou ďalší zápas v lige prípraviek, kde sme narazili na kvalitného súpera, ktorý sa snažil hrať futbal. Zápas mal celkom vysoké tempo a bolo sa na čo pozerať, útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Dnes sme konečne nebehali všetci za loptou a hneď bol kvalitnejší aj výkon. Bolo tam pár naozaj pekných založení útoku a aj pekných individuálnych akcií. Chlapci dali do tohto zápasu srdiečko, čo ma veľmi teší. Za predvedený výkon im chcem poďakovať a dúfam, že si prenesú túto chuť aj do tréningového procesu." 

Mliečna liga (U9)

MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 6:0
MFK Ružomberok  U9 - MFK Ružomberok U8 5:0
MFK Ružomberok - OŠK Svätý Kríž 3:1
FC 34 Palúdzka - MFK Ružomberok 1:6

MFK Ružomberok U9: T. Latiak, P. Kohút, O. Uličný, F. Uličný, P. Tomčík, A. Glemba, A. Kerdík, T. Hlavčo

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,V nedeľu 4. októbra 2015 doobedu sme odohrali v peknom počasí mliečnu ligu. Síce sme vyhrali všetky zápasy, ale proti papierovo slabším súperom sme podali nie moc dobré výkony. U chalanov mi strašne chýbala radosť z pohybu a futbalu. Báli sme sa hrať a niečo vymyslieť. Nerád niekoho chválim, ale dnes ma prekvapil Alex Kerdík, ktorý mal veľmi dobrý pohyb a dal aj dosť gólov. Samozrejme zahrali dobre aj iní hráči, ale od nich to už očakávam. Musíme ďalej trpezlivo pracovať a každým tréningom sa malými krôčikmi zlepšovať."

Foto: P. Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK