12.10.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali dorastenci zápasy 11. kola s Tvrdošínom, žiaci súboje 10. kola a starší žiaci aj dohrávku 1. kola svojich súťaží so Žilinou. Ligový súboj odohrali aj juniorky a žiačky si sympaticky počínali na finálovom turnaji Mini Champions ligy 2015.

Ligové zápasy

II. liga starší dorast (U19)

ŠK Tvrdošín - MFK Ružomberok 1:1 (0:1)
Gól RK:
Madleňák 

II. liga mladší dorast (U17)

ŠK Tvrdošín - MFK Ružomberok 0:7 (0:3)
Góly:
Švec 2, Kmeť 2, Machaj, Foťko, Porubän

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): ,,Dnes sme proti bojovnému súperovi podali dobrý kolektívny výkon. Na ťažkom teréne sme sa prvý polčas vzhľadom na súperov odpor presadzovali ťažšie, ale v druhom polčase sme už jasne dominovali."

I. liga starší žiaci - stred (U15)

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 5:1 (2:1)
Gól RK:
Uhliarik 

MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:2 (0:1)

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Žilina hrá svoju vlastnú ligu a práve preto som s predvedeným výkonom spokojný, nepripustili sme, aby výkonnostný rozdiel potvrdil papierové predpoklady. Hráči siahli na dno svojich síl, predviedli obetavý výkon, herne sme sa súperovi vyrovnali, dokonca sme si vypracovali viac šancí ako súper. Dnes nám však nebolo súdené streliť gól. Na rozdiel od Žiliny sme boli v koncovke nedôrazní a preto sme zápas prehrali."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 9:1 (3:0)
Gól RK:
S. Maslo

MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:4 (0:1)

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Hrali sme proti najlepšiemu družstvu v žiackej lige. Pred zápasom sme nemali veľké oči, ale chceli sme potrápiť favorita, aj keď sme mali veľa chorých a zranených hráčov, nedokázali sme odolávať tlaku a kvalite súpera."

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:4 (0:4)
Góly RK:
Diviš 2, Olos, Naď

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Do zápasu sme vstúpili dobre. Súpera sme napádali už na jeho polovici a dali sme mu prvý polčas štyri góly. V druhom polčase sme nepremenili ešte asi päť čistých gólových šancí. Súper nám dal góly po našich individuálnych chybách. Zápas sa hral vo vysokom tempe a chlapcov môžem pochváliť za prístup a bojovnosť po celý zápas."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 5:5 (1:2)
Góly RK:
Butkaj 2, Jantošík, Figa, Mikulaj

II. liga junioriek SsFZ

OŠK Bziny - MFK Ružomberok 2:4 (2:3)
Góly RK:
Buzáková 2, Kmeťová, Iváková 

Pavol Strmenský (asistent trénera junioriek MFK Ružomberok): ,,Susedské derby prinieslo svižný, fyzicky náročný zápas s mnohými zaujímavými momentami a krásnymi gólmi. Do zápasu nastupovali dievčatá s jasne stanovenými úlohami, zameranými hlavne na konštruktívnu rozohrávku od vlastnej bránky, na kombináciu v stredovej zóne a na častejšie využívanie oboch krajných vertikál. Dievčatá hrali v tomto zápase v novom rozostavení a niektoré na nových postoch. Aj z toho dôvodu sa zo začiatku nie veľmi darilo plniť všetky stanovené úlohy, ale postupom času bolo badať zlepšenie. Dievčatá dokázali podržať loptu, trúfali si jedna na jednu a využívali krídelné priestory na nebezpečné útoky zakončené centrami na nabiehajúce spoluhráčky. Zaslúžene sme získali tri body."

Žiačky získali bronz vo finále Mini Champions Ligy 2015

Naše žiačky sa v stredu 7. októbra 2015 zúčastnili finálového turnaja Mini Champions Ligy 2015 v Nemšovej. Turnaj hralo šesť najlepších tímov Slovenska a ružomberské futbalistky obsadili v silnej konkurencii sympatickú tretiu priečku. Okrem bronzových medailí získali aj jedno individuálne ocenenie, za najlepšiu brankárku turnaja bola vyhlásená Michaela Beťková

Zápasy našich žiačok v skupine: 

MFK Ružomberok - MŠK Slovan Trenčianske Teplice 5:1
Góly RK:
Mašurová 3, V. Kovalíková, N. Konfálová

MFK Ružomberok - Partizán Bardejov 2:2
Góly RK:
Kokošková, Mašurová

Semifinále: 

MFK Ružomberok - Výber Bratislavského futbalového zväzu 1:2
Gól RK:
Droppová

Zápas o 3. miesto: 

MFK Ružomberok - MŠK Slovan Trenčianske Teplice 4:4 na 11m 7:6
Góly RK:
Droppová 2, V. Kovalíková, F. Kovalíková

Konečné poradie: 

1. ŠK Selce
2. Výber Bratislavského futbalového zväzu
3. MFK Ružomberok
4. MŠK Slovan Trenčianske Teplice
5. 1. FC Tatran Prešov 
6. Partizán Bardejov

MFK Ružomberok: Michaela Beťková, Natália Konfálová, Viktória Kovalíková, Kristína Kokošková, Lucia Droppová, Michaela Mašurová, Frederika Kovalíková, Paulína Konfálová, Paulína Kubalová, Nikola Vrabková

Pavol Strmenský (asistent trénera žiačok MFK Ružomberok): ,,Kvalifikácia na turnaj a aj finálový turnaj zastihol naše hráčky vo vynikajúcej forme. Hráčky dali do každého zápasu srdce a siahli až na dno svojich síl. Ukázali tímového ducha, futbalovú kvalitu a zároveň veľký potenciál do budúcnosti. Dievčatá získali ďalšie cenné skúsenosti a hlavne potrebné sebavedomie v zápasoch proti najlepším a najsilnejším slovenským tímom."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK