12.10.2015

Slovensko aj s Martinom Jakubkom postúpilo na ME 2016!

Slovensko aj s naším útočníkom Martinom Jakubkom zvládlo posledný krok, zvíťazilo v Luxembursku 4:2 a postúpilo na Majstrovstvá Európy 2016 vo Francúzsku.

V základnej zostave nastúpili na trávnik aj dvaja bývalí hráči tímu spod Čebraťa, Dušan Švento a Juraj Kucka. Súčasný futbalista nášho mužstva Martin Jakubko čakal na svoju šancu medzi náhradníkmi do 79. minúty.

Prvú šancu v stretnutí mal domáci Jans, ale z uhla namieril nepresne. Postupne začínali Slováci ukazovať, že sú v úlohe favorita, lenže Kuckovu strelu z priameho kopu vyrazil brankár, Mak prestrelil bránu, nebezpečnú hlavičku Nemca vyrazil Jouber na roh a po ňom Škrtel neumiestnil loptu do priestoru medzi tromi žrďami. Potom však prišla 24. minúta, Hamšík si poradil s obrancom a svojou strelou nedal domácemu gólmanovi šancu – 0:1. Následne sa z priameho kopu snažil odpovedať Bensi, ale jeho strelu vyrazil Kozáčik na roh. V 28. minúte mohol pridať druhý gól Nemec, no čo sa mu nepodarilo vtedy, zvládol o minútu neskôr, keď umiestnil Weissovu prihrávku do siete – 0:2. Neprešla ani minúta, keď Weiss poslal do pokutového územia ďalšiu výbornú loptu a Mak ju dorazil do brány – 0:3.

Po polčase sa zdalo, že druhé dejstvo bude už len v znamení postupových osláv, ale domácim hráčom sa ešte podarilo zdramatizovať duel. V 61. minúte prekonal Kozáčika zblokovanou strelou Mutsch – 1:3. O dve minúty neskôr získalo Luxembursko pokutový kop a ten premenil Gerson – 2:3. Tento stav platil aj v 79. minúte, kedy prišiel do hry ružomberský útočník Martin Jakubko. Slováci napokon nepripustili prekvapenie na svoj účet a v prvej minúte nadstaveného času po Šestákovej prihrávke uzavrel Hamšík skóre na 2:4. Po tomto výsledku sa Slovensko teší z premiérovej účasti na Majstrovstvách Európy, ktoré sa hrajú budúci rok vo Francúzsku.

Slovenskej reprezentácii gratulujeme k postupu!

Luxembursko – Slovensko 2:4 (0:3)

Góly: 61. Mutsch, 65. Gerson (z 11 m) - 24. a 90.+1 Hamšík, 29. Nemec, 30. Mak

Žlté karty: Mutsch, Philipps, Payal, Jans - Kucka, Šesták, Škrtel

Luxembursko: Joubert - Delgado (81. Turpel), Philipps, Chanot, Jans - Gerson - Bensi (66. Thill), Mutsch, Payal (57. Malget), Martins - Joachim

Slovensko: Kozáčik - Gyömbér, Škrtel, Hubočan, Švento - Kucka, Pečovský - Mak (87. Sabo), Hamšík, Weiss (72. Šesták) - Nemec (79. JAKUBKO)

Rozhodovali: Drachta - Brandner, Kühr (všetci Rakúsko)

Diváci: 2512

ZDIEĽAJ ČLÁNOK