13.10.2015

Preview: V stredu sa predstavíme v Dunajskej Lužnej

V stredu 14. októbra 2015 o 15:30 odohrá Ružomberok v Dunajskej Lužnej zápas 4. kola Slovnaft Cup-u. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

Po ligovom súboji so Zlatými Moravcami, v ktorom Ruža zvíťazila 5:2 sa lodivod tímu spod Čebraťa vyjadril, že bude rád, ak mu útočníci zamotajú hlavu svojimi gólmi. V ďalších troch ligových súbojoch si síce Ruža okrem prehry v Myjave pripísala na svoje konto dve víťazstvá, no v každom z týchto súbojov skórovali Liptáci len raz. Dvakrát presne namieril Martin Jakubko a raz Dominik Kružliak. Potom však prišiel piatkový prípravný zápas s poľským tímom Termalica Bruk-Bet Nieciecza, Ružomberok znova zvíťazil v pomere 5:2 a štyrikrát skóroval útočník Pavol Masaryk, ktorý v prebiehajúcej sezóne nedostáva toľko priestoru ako v minulosti. Vypýtal si gólmi miesto v základe? „Na zajtra určite. V zajtrajšom pohárovom zápase bude v základe,“ prezradil tréner.

V spomínanom piatkovom súboji sa v drese A mužstva predstavil aj dorastenec Marek Zsigmund. Perspektívny stredopoliar odohral úvodné dejstvo a zanechal dobrý dojem. „Je to talent. Bavili sme sa s trénerom devätnástky, kto by si zaslúžil nastúpiť. Poradil mi Mareka, hral v pohode. Bolo ešte vidieť, že to bol pre neho ťažký zápas, ale chvalabohu, že tu máme takého dorastenca,“ povedal Ladislav Pecko na adresu osemnásťročného futbalistu.

Pred tým, ako sa po reprezentačnej prestávke znova rozbehne ligový kolotoč, čaká Ružomberčanov zápas 4. kola Slovnaft Cup-u. Potom čo Liptáci postúpili cez Šarišské Michaľany, narazia na momentálne desiaty tím DOXXbet ligy skupiny Západ - OFK Dunajská Lužná. Podobne ako v predchádzajúcich kolách aj tentokrát sa hrá na jedno víťazné stretnutie, výhodu domáceho prostredia má náš súper. Ako pri zápasoch tohto druhu neraz platí, pre favorizované tímy z vyšších súťaží sa súper z nižšej ligy pri dobrej motivácii a stopercentnej defenzíve často stáva neobľúbeným. Verím, že po strede bude už obľúbený. Tak sa na to pripravujeme,“ nechal sa počuť tréner na margo súpera, ktorý v aktuálnom ročníku Slovnaft Cup-u prešiel cez Šamorín a Palárikovo.

Ktorí hráči nebudú v stredu k dispozícii? „Martin Jakubko, tomu dáme voľno po včerajšom úspechu. V zápase s Poliakmi sa zranil Lukáš Lupták. Potom už len tí dlhodobo zranení (Juraj Vavrík, Ivan Kotora, Martin Nagy,Marek Sapara, Štefan Senecký, Matúš Macík),“ povedal Ladislav Pecko a ďalej dodal: „Tomáš Gerát už je k dispozícii, ale ešte ho vyskúšame v zápasoch v Dolnom Kubíne, aby sme videli, ako na tom je.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK