16.10.2015

Preview: Hrať tak, ako v posledných zápasoch

V sobotu 17. októbra 2015 o 17:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 13. kola Fortuna ligy so Senicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva, Ladislavom Peckom.

Počas reprezentačnej prestávky mali Liptáci nabitý program. Po piatkovom víťazstve 5:2 v prípravnom súboji s poľským tímom Termalica Bruk-Bet Nieciecza KS v stredu odohrali 4. kolo Slovnaft Cupu v Dunajskej Lužnej, kde zdolali domáceho účastníka 2. ligy 7:2. Myslím si, že aj výkon, aj výsledok bol taký, aký sme si predstavovali a môžeme sa v kľude pripraviť na víkend,“ hodnotí ružomberský lodivod duel, v ktorom sa trikrát zapísal do streleckej listiny Pavol Masaryk a po jednom góle dali Štefan Zošák, Miloš Lačný, Michal Faško a Martin Boszorád.

Mierna zápletka pohárového súboja prišla v 74. minúte. Liptáci viedli 4:0 a Darko Tofiloski videl červenú kartu za faul v šestnástke. Nasledoval pokutový kop a keďže Ružomberčania už mali vyčerpané všetky striedania, do brány sa musel postaviť Andrej Lovás, ktorý napriek veľkej snahe nezabránil inkasovanému gólu z jedenástky a o šesť minút neskôr kapituloval po rohovom kope. Dráma sa však nekonala a tím spod Čebraťa do konca stretnutia ešte trikrát skóroval. S nadhľadom môžeme povedať, že Andrej Lovás si už vyskúšal takmer všetky posty. Hral v útoku, v strede, na ľavej strane obrany a už druhýkrát sa ocitol v situácii, že po vylúčení gólmana musel čeliť pokutovému kopu. Zhodou okolností sa tak dvakrát stalo v Slovnaft Cup-e a v oboch prípadoch vystihol stranu, no loptu nevyrazil. Aj Marek Rodák sa potešil, že máme brankára navyše, takže aj v tomto smere sme niečo objavili,“ zažartoval tréner tímu z centra Dolného Liptova.

Po reprezentačnej prestávke sa znova naplno rozbehne ligový kolotoč. Po dvanástich kolách najvyššej súťaže sa Ružomberok nachádza so ziskom 17 bodov na šiestom mieste, jeden bod stráca na 5. Dunajskú Stredu, má rovnaký bodový zisk ako 7. Trnava a pred svojím aktuálnym súperom, 8. Senicou, má náskok predstavujúci päť bodov. Prvý vzájomný súboj v aktuálnom ročníku medzi Liptákmi a tímom zo Záhoria sa odohral v druhom kole. Ruža v ňom mala na dosah víťazstvo, lenže počas najtesnejšieho vedenia nevyužila viaceré sľubné šance a za to prišiel v 90. minúte trest v podobe vyrovnávajúceho gólu domácich na konečných 1:1. Zajtra bude mať výhodu domáceho prostredia tím spod Čebraťa. Chvalabohu sme postúpili v pohári, môžeme sa v kľude pripraviť. Zápasy doma sú ťažké. Chceme ich vyhrať, o to je tá zodpovednosť väčšia, ale ak budeme hrať tak, ako posledné zápasy, tak verím, že ten zápas zvládneme,“ zaželal si Ladislav Pecko.

Do sobotného stretnutia nebudú môcť s určitosťou nastúpiť dlhodobo zranení hráči – Štefan Senecký, Matúš Macík, Marek Sapara, Martin Nagy, Juraj Vavrík a Ivan Kotora, okrem nich bojuje so zranením aj Lukáš Lupták a trest na jeden zápas si pre päť žltých kariet musí odsedieť Martin Jakubko.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK