19.10.2015

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali dorastenci zápasy 13. a žiaci 12. kola svojich súťaží s tímom FK Pohronie. Žiačky majú za sebou ďalšie tri súťažné merania síl a prípravkári pokračovali v lige prípraviek. Kategória U10 si spestrila program účasťou na medzinárodnom turnaji v Dolnom Kubíne.

Ligové zápasy

II. liga starší dorast (U19)

MFK Ružomberok - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 4:1 (1:0)
Góly RK:
Zsigmund 2, Omasta, A. Bartoš

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Hoci mali domáci počas celého stretnutia územnú prevahu, chýbala nám presnosť v predfinálnej fáze a v zakončení. V druhom polčase po vyrovnaní na 1:1 sme prekonali desaťminútový herný útlm, no tromi gólmi v krátkom časovom úseku hráči úplne zaslúžene zápas doviedli do víťazného konca."

II. liga mladší dorast (U17)

MFK Ružomberok - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 4:0 (3:0)
Góly:
Zemančík, Foťko, Porubän, Kmeť

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): ,,Počas celého stretnutia sme boli dominantným družstvom, súpera sme nepustili do výraznejšej šance. Škoda viacerých nepremenených gólových príležitostí z našej strany."

I. liga starší žiaci - stred (U15)

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Mojmír Šrobár
(tréner MFK Ružomberok U15): ,,Podali sme katastrofálny výkon, proti jednoducho brániacemu súperovi sme sa nedokázali presadiť, neustále sme sa pokúšali o individuálne prieniky, miesto jednoduchej a rýchlej kombinácie. Dôsledkom našej neschopnosti bolo, že sme sa nedostali ani do poriadnej šance. Súper bol na našej polovici dvakrát, z toho raz vystrelil, na našu smolu trafil príliš dobre a tak lopta skončila v našej šibenici. Po góle sme nedokázali nájsť recept na povzbudeného súpera a tak výsledkom bola zahanbujúca prehra."

I. liga starší žiaci - stred (U14)

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Ružomberok 1:4 (0:1)
Góly RK:
Bradiak 3, M. Makovický

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Musím chlapcov pochváliť za dobrý a obetavý výkon v ťažkom zápase. Aj keď máme v družstve veľkú maródku, zodpovednosť na seba zobrali aj ostatní hráči. V druhom polčase sme jednoznačne ovládli hru a zaslúžene zvíťazili. V zápase sa strelecky presadil autor troch gólov Erik Bradiak."

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

MFK Ružomberok - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 4:1 (0:1)
Góly RK:
Červeň, Rakyta, Vrábeľ, Záhradník

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Do zápasu sme nastúpili s cieľom vyhrať, čo sa nám aj podarilo. Bol to kvalitný zápas z obidvoch strán, ale aj napriek tomu sme boli po celý zápas lepším družstvom. Prvý polčas sme sa nedostávali do šancí, ale v druhom polčase sme zvýšili tempo a súperovi sme dali štyri góly a asi štyri čisté šance sme nepremenili. Chlapcov môžem pochváliť za prístup v zápase."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

MFK Ružomberok - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 15:1 (9:0)
Góly RK:
Jokel 5, Butkaj 3, Kulich 2, Jantošík 2, Nemček, Šotter, Hrivňák

I. liga žiačok SsFZ - Sever

MFK Ružomberok - OŠK Bziny 2:0 (1:0)
Góly:
F. Kovalíková, Droppová

MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 6:0 (2:0)
Góly:
Droppová 4, F. Kovalíková, V. Kovalíková

MFK Ružomberok - TJ Havran Ľubochňa 0:0
Pavol Strmenský
(asistent trénera žiačok MFK Ružomberok): ,,Dievčatá zaslúžene získali sedem bodov do tabuľky a predvedenou hrou upútali nielen divákov, ale aj prítomných trénerov. Kvalitnou kombinačnou hrou zatláčali svoje súperky do hlbokej defenzívy a neustále sa tlačili do zakončenia. V poslednom zápase, ktorý bol skutočnou prehliadkou kombinačných schopností našich hráčok a ktorý sa až na krátke úseky odohrával iba na polovici súpera, nás opustilo strelecké šťastie a tak sme sa nakoniec museli uspokojiť iba s bezgólovou remízou."

Liga prípraviek (U10)

MŠK Fomat Martin - MFK Ružomberok 13:18
Peter Kiša
(tréner MFK Ružomberok U10): ,,V príjemnom počasí sme odohrali veľmi vyrovnané stretnutie. Počas celého stretnutia nám robila problém rozohrávka. Máme zlý prvý dotyk s loptou a v niektorých momentoch sme málo agresívni. Namiesto kľučky volíme prihrávku na jeden meter. Napriek tomu sme videli v zápase aj pekné akcie. Chlapcom sa chcem poďakovať za výkon."

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 21:9

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Proti robustným chlapcom z Oravy sme odohrali kvalitné stretnutie. Musím chlapcov pochváliť, pretože počas celého stretnutia si hrali svoju hru. Chalani ma potešili v útočnej fáze, kde sa snažili kombinovať. Vychádzali im kľučky jeden na jedného a to malo za následok prečíslenie súpera. V zakončení máme ešte rezervy. V obrane si musíme viac veriť. Niekedy sa zbytočne zbavujeme lopty a sme málo dôrazní. Mal som dobrý pocit zo zápasu, chlapcom ďakujem za pekný výkon."

Liga prípraviek (U9)

MFK Ružomberok - MŠK Námestovo 16:5

MFK Ružomberok U9: Rusnák, Dorník, O. Uličný, Rajnoha, Hrnčiar, Tomčík, Hlavčo, Piták, Kohút, Mrva, Frič, Kerdík, Sloboda, F. Uličný, Glemba

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,Máme za sebou predposledné kolo v jesennej časti ligy prípraviek. V chladnom počasí sme odohrali priemerný zápas. Chlapci sa snažili aj kombinovať, ale veľký problém nám robilo spracovanie lopty a lepší ťah na bránu. Výborný zápas odohral Adam Rajnoha, ktorý strelil osem gólov a to je v našej kategórii najmladší. Chcem sa všetkým poďakovať za účasť na zápase aj v tomto chladnom počasí." 

U10 sa zúčastnila na medzinárodnom turnaji v Dolnom Kubíne 

Kategória U10 v sobotu 17. októbra 2015 reprezentovala klub na medzinárodnom turnaji v Dolnom Kubíne, kde sa umiestnila na konečnom deviatom mieste. 

Zápasy našej U10: 

MFK Ružomberok - Limanova 3:1
MFK Ružomberok - Cracovia Krakov 2:3
MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 2:4
MFK Ružomberok - Horná Nitra 0:2
MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:1

Zápas o 9. miesto: 

MFK Ružomberok - FK Třinec 5:4

Konečné poradie: 

1. Legia Varšava
2. AS Trenčín
3. ŠK Slovan Bratislava
4. FC Spartak Trnava
5. ŠK Senec
6. Horná Nitra
7. Cracovia Krakov
8. MFK Dolný Kubín
9. MFK Ružomberok 
10. Třinec
11. Limanova
12. FK Dukla Banská Bystrica

Foto: P. Graf (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK