22.10.2015

Preview: V piatkovej predohrávke sa Ruža predstaví v City Arene

V piatok 23. októbra 2015 o 18:00 odohrá Ružomberok v Trnave zápas 14. kola Fortuna ligy s domácim Spartakom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

Po sympatickej sérii zahŕňajúcej dve ligové víťazstvá, úspešné počínanie v priateľskom stretnutí a aj postup do piateho kola Slovnaft Cup-u, prišla v uplynulom kole Fortuna ligy na rad domáca prehra so Senicou 0:1. Neboli sme vpredu takí agresívni, chýbali nám góly niektorých hráčov a prihrávky hráčov, na ktorých sa spolieham. Toto keď v nasledujúcom zápase zlepšíme, tak verím, že uhráme lepší výsledok,“ spomenul si tréner na stretnutie, po ktorom Ružomberok so sedemnástimi bodmi klesol na 7. priečku. Liptáci momentálne strácajú jeden bod na 6. Dunajskú Stredu a majú dvojbodový náskok pred 8. Senicou.

Ružomberok aj Trnava hrali v úvode sezóny mimo svojho trávnika, čo sa negatívne prejavilo na výsledkoch oboch tímov. To je už ale minulosťou. Spartak sa teší z nového štadióna, na ktorom hrá štvrté stretnutie zo sedemzápasovej domácej série. Trnava navyše v posledných štyroch ligových súbojoch bodovala naplno a vďaka tomu sa s dvadsiatimi bodmi prebojovala v tabuľke na 5. priečku, pričom stráca tri body na 4. Myjavu a má dvojbodový náskok pred 6. Dunajskou Stredou. Ako vníma víťaznú sériu zajtrajšieho súpera lodivod tímu spod Čebraťa? Myslím si, že je najvyšší čas ju prerušiť. Bolo by to dobré pre nás a verím, že sa nám to podarí,“ zaželal si šéf ružomberského realizačného tímu.

Súčasný tréner nášho A mužstva má v pamäti ako hráč, aj ako tréner, množstvo derby medzi Trnavou a Slovanom, v ktorých hájil farby klubu z hlavného mesta. Zajtrajší zápas so Spartakom však nepovažuje zo svojho pohľadu za špecifickejší ako iné ligové zápolenia. Trnavu vôbec nijako zvlášť neriešim, je to rovnaký súper, ako ostatní súperi,“ dodal Ladislav Pecko.

Do stretnutia so Spartakom Trnava nebudú môcť zasiahnuť zranení hráči – Štefan Senecký, Matúš Macík, Marek Sapara, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Ivan Kotora a Lukáš Lupták.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK