31.10.2015

Preview: Bude nedeľný súboj pre Ladislava Pecka špecifický?

V nedeľu 1. novembra 2015 o 14:00 odohrá Ružomberok pred kamerami RTVS domáci zápas 15. kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

V minulom kole cestovali Liptáci do Trnavy, kde prehrali 1:2. Po tomto výsledku klesli so sedemnástimi bodmi na 8. priečku. Na 7. Dunajskú Stredu strácajú jeden bod a pred 9. Zlatými Moravcami majú trojbodový náskok. Ako hodnotí posledný duel lodivod tímu spod Čebraťa? Tak, ako vie byť futbal pekný, vie byť aj krutý. Bohužiaľ nám v Trnave ukázal tú horšiu tvár. Ako som povedal už aj do novín, myslím, že sme si nezaslúžili prehrať, ale taký je futbal. Musíme to odčiniť v ďalšom zápase,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Slovan Bratislava je naladený na víťaznej vlne, keď od prehry vo ôsmom kole v Žiline doma remizoval s Trenčínom a následných päť ligových súbojov doviedol do víťazného konca. V poslednom zápase doma privítal Dunajskú Stredu a zdolal ju gólom nášho bývalého hráča Adama Zreľáka 1:0. Tím z hlavného mesta získal v doterajšom priebehu súťaže tridsať bodov a v ligovej tabuľke mu patrí priebežné 2. miesto. Na 1. Trenčín stráca po včerajšej predohrávke prebiehajúceho kola osem bodov a pred 4. Žilinou má trojbodový náskok. Slovan je Slovan, či stojí v tabuľke tak, či tak. Keď príde Slovan, všetci sa na to tešia a myslím si, že hráči to aj celý týždeň berú trošku ináč a o to to máme my tréneri ľahšie,“ vyjadril sa na adresu aktuálneho súpera kormidelník tímu z Dolného Liptova.

Doterajšia hráčska aj trénerská kariéra Ladislava Pecka bola výrazne previazaná s bratislavským Slovanom, kde zažil viaceré úspechy. Ako hráč sa v belasom drese tešil v roku 1992 zo zisku titulu majstra Česko-Slovenska, štyrikrát z triumfu v slovenskej najvyššej súťaži a rovnako štyrikrát aj zo zisku Slovenského pohára. V sezóne 2008/09 získal so Slovanom Bratislava majstrovský titul aj v pozícii hlavného trénera. Bude to pre neho špecifický zápas? Pre mňa? Ja dúfam, že bude špecifický tým, že ho vyhráme,“ dodal optimisticky tréner Ružomberka.

Do súboja s tímom, s ktorým sme v 4. kole prebiehajúceho ročníka Fortuna ligy prehrali na jeho pôde 1:2 nebudú môcť kvôli zraneniam zasiahnuť Štefan Senecký, Matúš Macík, Marek Sapara, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Ivan Kotora a Lukáš Lupták. Ružomberský stredopoliar Štefan Zošák, ktorý dostal v minulom zápase po dvoch žltých červenú kartu, napokon po rozhodnutí DK SFZ, na podnet rozhodcovskej komisie, bude môcť zasiahnuť do nedeľného stretnutia.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK