6.11.2015

Preview: Našu prácu musíme pretaviť do bodov

V sobotu 7. novembra 2015 o 18:20 odohrá Ružomberok v Žiline zápas 16. kola Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

Po tesných prehrách doma so Senicou a v Trnave, privítali Liptáci v uplynulom kole na svojom trávniku bratislavský Slovan. Išlo o zaujímavý, emotívny zápas, v ktorom mali oba tímy viaceré sľubné šance, no góly prišli až v závere. V 86. minúte otvoril skóre Tamás Priskin a o tri minúty neskôr vyrovnal Miloš Lačný na konečných 1:1. Myslím si, že to bol dobrý zápas aj pre divákov, aj pre hráčov. Tak by mal vyzerať každý jeden zápas, nielen so Slovanom. Aj s tými emóciami, aj so šancami, len s tým, že sme ho mali vyhrať,“ spomína si na doteraz posledný ligový súboj ružomberský tréner.

Ružomberok získal v doterajších pätnástich kolách osemnásť bodov a patrí mu priebežná ôsma priečka. Na 7. Senicu stráca tri body a pred 9. Zlatými Moravcami má trojbodový náskok. V sobotu sa Liptáci pod Dubňom postavia do cesty Žiline, ktorá doteraz získala dvadsaťsedem bodov, patrí jej tretie miesto so štvorbodovou stratou na 2. Slovan Bratislava a štvorbodovým náskokom pred 4. Spartakom Trnava. Oni majú svoje problémy, my chceme bodovať. Máme svoje ciele a verím, že k dobrej hre a k tomu, čo sme nastavili, pridáme aj tri body,“ vyjadril sa na adresu najbližšieho súpera hlavný lodivod tímu z centra Dolného Liptova.

Keď Šošoni v desiatom kole zvíťazili v Trenčíne 4:1 a následne doma zdolali Michalovce 2:0, črtala sa dramatická jesenná naháňačka o prvé miesto. Potom sa však tímu vedenému hlavným trénerom Adriánom Guľom prestalo dariť podľa očakávania futbalovej verejnosti a z posledných štyroch ligových stretnutí má bilanciu tri prehry a jedno víťazstvo. Z toho dôvodu sa strata futbalistov v žlto-zelených dresoch na 1. Trenčín zvýšila na jedenásť bodov. Žilina aj Ružomberok potrebujú po posledných výsledkoch plný bodový zisk. Bude pre nás aktuálna situácia nášho súpera skôr výhodou alebo nevýhodou?To ukáže až zápas. Hovorím, my potrebujeme dostať k tej hre a k tomu ako sa prezentujeme aj nejaké víťazstvo, aby sme robotu pretavili do bodov. My sa zameriavame na nás. Verím, že v Žiline prekonáme streleckú smolu a budeme mať trošku šťastia, aby sme získali tri body,“ dodal Ladislav Pecko.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do zápasu zasiahnuť Štefan Senecký, Matúš Macík, Marek Sapara, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Ivan Kotora a Lukáš Lupták. Trest na jedno stretnutie za päť žltých kariet si musí odsedieť Michal Faško.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK